About: Změny kolorimetrických parametrů v průběhu výroby a skladování Olomouckých tvarůžků     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Olomoucké tvarůžky are acidic based cheese, on the surface due to aerobic proteolytic microflora are golden yellow wax and cheese get their completely unique and characteristic flavor, aroma and color. The aim of this study was to describe the system in CIELAB color system depending on the seasons. Despite almost identical values surface lightness (L * = 91.47 to 92.56), at various times were significantly different results (P <0.05) at the end of the storage period in winter (L * = 60.15, and a* = 0.52, b* = 18.11) compared with the spring period (L * = 50.22, a * = -2.14, b * = 11.22). The product cut causing less discoloration in the summer. (en)
  • Olomoucké tvarůžky jsou sýrem vyráběným z tvarohu, na povrchu v důsledku aerobního proteolytické mikroflóry jsou zlatožluté barvy a zcela unikátní a charakteristické chuti, vůni a barvy. Cílem této studie bylo popsat změnu barvy v systému CIELAB v závislosti na ročním období. I přes téměř stejné hodnoty světlosti povrchu (L * = 91,47-92,56), byly v různých ročních obdobích významně odlišné výsledky (P <0,05), a to na konci doby skladování v zimě (L * = 60,15, a * = 0,52, b* = 18,11) ve srovnání s jarním obdobím (L * = 50,22, * = -2,14, b * = 11.22). Produkt na řezu vykazoval menší změnu barvy v letním období, kdy lépe prozrával.
  • Olomoucké tvarůžky jsou sýrem vyráběným z tvarohu, na povrchu v důsledku aerobního proteolytické mikroflóry jsou zlatožluté barvy a zcela unikátní a charakteristické chuti, vůni a barvy. Cílem této studie bylo popsat změnu barvy v systému CIELAB v závislosti na ročním období. I přes téměř stejné hodnoty světlosti povrchu (L * = 91,47-92,56), byly v různých ročních obdobích významně odlišné výsledky (P <0,05), a to na konci doby skladování v zimě (L * = 60,15, a * = 0,52, b* = 18,11) ve srovnání s jarním obdobím (L * = 50,22, * = -2,14, b * = 11.22). Produkt na řezu vykazoval menší změnu barvy v letním období, kdy lépe prozrával. (cs)
Title
  • Změny kolorimetrických parametrů v průběhu výroby a skladování Olomouckých tvarůžků
  • Změny kolorimetrických parametrů v průběhu výroby a skladování Olomouckých tvarůžků (cs)
  • Changes in colorimetric parameters during production and storage of Olomouc curd cheese (Olomoucké tvarůžky) (en)
skos:prefLabel
  • Změny kolorimetrických parametrů v průběhu výroby a skladování Olomouckých tvarůžků
  • Změny kolorimetrických parametrů v průběhu výroby a skladování Olomouckých tvarůžků (cs)
  • Changes in colorimetric parameters during production and storage of Olomouc curd cheese (Olomoucké tvarůžky) (en)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/13:00200162!RIV14-MSM-43210___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • S
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 119027
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/13:00200162
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • lightness; colour; CIELAB; sensory evaluation; quality (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [13CB37CC7470]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Štrbské Pleso, Slovensko
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Bratislava, Slovensko
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Hygiena Alimentorum XXXIV
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Jůzl, Miroslav
  • Kalhotka, Libor
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Štátna veterinárna potravinová správa Slovenskej republiky, Univerzita veterinárského lekárstva a farmácie v Košiciach
https://schema.org/isbn
  • 978-80-8077-334-2
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 15 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software