About: Vliv technologie vaření mladiny na průběh kvašení piva     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • This paper deals with characteristics of fermentation from wort obtained by infusion and decoction method. For the experiment, an analysis was made of light, semi -- dark and dark beers with instrumental methods (pycnometric determination of original gravity wort, dynamic viscosity, solids in the spent grain), followed brewer's basic values measured by Fermentostar (degree of fermentation, alcohol volume, redisual extract, etc.) and the results were verified by using HPLC device. All beers also passed by sensory evaluation. (en)
  • Tato práce se zabývá sledováním parametrů hlavního kvašení a dokvášení mladin získaných infuzním a dekokčním způsobem. Pro experiment byla provedena analýza světlých, polotmavých a tmavých piv pomocí instrumentálních metod (pyknometrické stanovení původní stupňovitosti mladiny, dynamická viskozita sladiny, obsah sušiny v mlátě), dále byly sledovány základní pivovarské veličiny pomocí přístroje Fermentostar (stupeň prokvašení, objemový alkohol, zbytkový extrakt aj.) a výsledky se ověřovaly pomocí HPLC. Všechna piva prošla i senzorickým hodnocením.
  • Tato práce se zabývá sledováním parametrů hlavního kvašení a dokvášení mladin získaných infuzním a dekokčním způsobem. Pro experiment byla provedena analýza světlých, polotmavých a tmavých piv pomocí instrumentálních metod (pyknometrické stanovení původní stupňovitosti mladiny, dynamická viskozita sladiny, obsah sušiny v mlátě), dále byly sledovány základní pivovarské veličiny pomocí přístroje Fermentostar (stupeň prokvašení, objemový alkohol, zbytkový extrakt aj.) a výsledky se ověřovaly pomocí HPLC. Všechna piva prošla i senzorickým hodnocením. (cs)
Title
  • Vliv technologie vaření mladiny na průběh kvašení piva
  • Vliv technologie vaření mladiny na průběh kvašení piva (cs)
  • INFLUENCE OF WORT BOILING TECHNOLOGY FOR FERMENTATION OF BEER (en)
skos:prefLabel
  • Vliv technologie vaření mladiny na průběh kvašení piva
  • Vliv technologie vaření mladiny na průběh kvašení piva (cs)
  • INFLUENCE OF WORT BOILING TECHNOLOGY FOR FERMENTATION OF BEER (en)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/13:00200068!RIV14-MSM-43210___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • S
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 114753
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/13:00200068
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • decoction; infusion; beer (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [2BD5F686E648]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Nitra
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Slovak University of Agriculture in Nitra
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Najnovšie trendy v poľnohospodárstve, v strojárstve a v odpadovom hospodárstve
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Gregor, Tomáš
  • Los, Josef
  • Štika, Ondřej
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
https://schema.org/isbn
  • 978-80-552-1014-8
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software