About: Mikrobiologická analýza sýrů zakoupených ve specializovaných prodejnách v Brně     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Tato práce pojednává o různých druzích sýrů, jež byly zakoupeny v brněnských prodejnách a následně podrobeny mikrobiologické analýze. U dvanácti vzorků byly stanoveny tyto skupiny mikroorganismů: celkový počet mikroorganismů, bakterie mléčného kvašení, enterokoky, koliformní bakterie, psychrotrofní mikroorganismy, kvasinky a plísně. Všechny vzorky se ukázaly jako uspokojivé v počtech bakterií mléčného kvašení, které jsou nezbytné pro výrobu, vlastnosti a kvalitu sýra. Některé vzorky však obsahovaly vysoké počty koliformních bakterií, kvasinek a plísní, které indikují špatnou hygienu procesu výroby, manipulace a skladování.
  • Tato práce pojednává o různých druzích sýrů, jež byly zakoupeny v brněnských prodejnách a následně podrobeny mikrobiologické analýze. U dvanácti vzorků byly stanoveny tyto skupiny mikroorganismů: celkový počet mikroorganismů, bakterie mléčného kvašení, enterokoky, koliformní bakterie, psychrotrofní mikroorganismy, kvasinky a plísně. Všechny vzorky se ukázaly jako uspokojivé v počtech bakterií mléčného kvašení, které jsou nezbytné pro výrobu, vlastnosti a kvalitu sýra. Některé vzorky však obsahovaly vysoké počty koliformních bakterií, kvasinek a plísní, které indikují špatnou hygienu procesu výroby, manipulace a skladování. (cs)
  • This work deals with microbiology of different kinds of cheese bought in some specialized shops in Brno. Twelve cheeses were bought and microbiological analysis was done. These groups of microorganisms were determined there: total counts of microorganisms, lactic acid bacteria, enterococci, coliform bacteria, psychrotrophic bacteria, yeast and moulds. All samples showed satisfactory counts of lactic acid bacteria which are crucial for satisfactory properties of cheese and their high quality. Some samples showed high counts of coliform bacteria, yeast and moulds which reflect poor manufacture, manipulation and storage hygiene. (en)
Title
  • Mikrobiologická analýza sýrů zakoupených ve specializovaných prodejnách v Brně
  • Mikrobiologická analýza sýrů zakoupených ve specializovaných prodejnách v Brně (cs)
  • Microbiological analysis of cheese bought in cheese-shops in Brno (en)
skos:prefLabel
  • Mikrobiologická analýza sýrů zakoupených ve specializovaných prodejnách v Brně
  • Mikrobiologická analýza sýrů zakoupených ve specializovaných prodejnách v Brně (cs)
  • Microbiological analysis of cheese bought in cheese-shops in Brno (en)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/13:00199031!RIV14-MZE-43210___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QJ1210302)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 88309
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/13:00199031
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • sýr; mikrobiologická analýza; hygiena; mikroorganismy (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [344AEDB41C74]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Mendelova univerzita v Brně
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník příspěvků XXXIX. Konference o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny 2013
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kalhotka, Libor
  • Přichystalová, Jitka
  • Dostálová, Lenka
  • Chybová, Kristýna
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7375-705-2
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software