About: Day with milk at MENDELU     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Konference Den s mlékem na MENDELU zahrnuje několik přednášek předních odborníků v oblasti produkce a zpracování mléka a jeho významu v lidské výživě. Akce je určená pro studenty a spolupracuje na ní několik institucí, včetně Společnosti pro výživu. Na úvod promluvila paní docentka Milada Plocková o novinkách v mikrobiologii mléka a mléčných výrobků, zatímco paní docentka Zdeňka Panovská (obě z VŠCHT v Praze) o senzorickém hodnocení mléka a mléčných výrobků. O přímém prodeji mléka, o potenciálních rizicích konzumace syrového mléka a zajištění bezpečnosti suroviny mlékárenským ošetřením navázala na předřečníky paní docentka Bohumíra Janštová z VFU Brno. Příspěvek s lehce provokativním názvem (Senzorická kvalita tekutých mléčných výrobků na našem trhu -- aneb jaké mléko pít?) prezentovala docentka Lenka Kouřimská (ČZU Praha). Po přestávce a ochutnávce mléčných výrobků z Valašského Meziříčí, vystoupila docentka Květoslava Šustová (MENDELU) a shrnula význam a množství vitamínů obsažených v mléce a jakým způsobem je ovlivňuje záhřev. Inženýr Kopáček z Českomoravského svazu mlékárenského nám povyprávěl o výrobě významného sýra s bílou plísní na povrchu, na rozdíl od jiných sýrů je jeho výroba spolehlivě datována od roku 1791, tedy letos oslavíme 222 let Camembertu. Stejnojmenný název má i výstava sýrových etiket, ze světově nejpočetnější světové sbírky LAKTOS COLLECTION čítajících přes dvěstětisíc kusů, která byla slavnostně zpřístupněna na měsíc od 26. února také v rámci ID 2013. Docentka Eva Samková (JČU České Budějovice) předvedla některé nové mlékařské publikace pro širší odbornou veřejnost, včetně úplně nového čtyřdílného edukativního DVD s názvem Mlékařství. Akci uzavřela informacemi ze stáže v Nizozemsku Ing. Táňa Lužová z MENDELU.
  • Konference Den s mlékem na MENDELU zahrnuje několik přednášek předních odborníků v oblasti produkce a zpracování mléka a jeho významu v lidské výživě. Akce je určená pro studenty a spolupracuje na ní několik institucí, včetně Společnosti pro výživu. Na úvod promluvila paní docentka Milada Plocková o novinkách v mikrobiologii mléka a mléčných výrobků, zatímco paní docentka Zdeňka Panovská (obě z VŠCHT v Praze) o senzorickém hodnocení mléka a mléčných výrobků. O přímém prodeji mléka, o potenciálních rizicích konzumace syrového mléka a zajištění bezpečnosti suroviny mlékárenským ošetřením navázala na předřečníky paní docentka Bohumíra Janštová z VFU Brno. Příspěvek s lehce provokativním názvem (Senzorická kvalita tekutých mléčných výrobků na našem trhu -- aneb jaké mléko pít?) prezentovala docentka Lenka Kouřimská (ČZU Praha). Po přestávce a ochutnávce mléčných výrobků z Valašského Meziříčí, vystoupila docentka Květoslava Šustová (MENDELU) a shrnula význam a množství vitamínů obsažených v mléce a jakým způsobem je ovlivňuje záhřev. Inženýr Kopáček z Českomoravského svazu mlékárenského nám povyprávěl o výrobě významného sýra s bílou plísní na povrchu, na rozdíl od jiných sýrů je jeho výroba spolehlivě datována od roku 1791, tedy letos oslavíme 222 let Camembertu. Stejnojmenný název má i výstava sýrových etiket, ze světově nejpočetnější světové sbírky LAKTOS COLLECTION čítajících přes dvěstětisíc kusů, která byla slavnostně zpřístupněna na měsíc od 26. února také v rámci ID 2013. Docentka Eva Samková (JČU České Budějovice) předvedla některé nové mlékařské publikace pro širší odbornou veřejnost, včetně úplně nového čtyřdílného edukativního DVD s názvem Mlékařství. Akci uzavřela informacemi ze stáže v Nizozemsku Ing. Táňa Lužová z MENDELU. (cs)
  • Day with Milk at MENDELU is for students and workers in laboratories or dairy industry. Conference includes several lectures leading experts in the production and processing of milk and its importance in human nutrition. This event is intended for students and dairy employees with cooperation of several institutions, including the Czech Society for Nutrition. Professor Milada Plocková spoke about news in microbiology of milk and dairy products, while associate professor Zdeňka Panovská (both from the ICT Prague) for sensory evaluation of milk and dairy products. The direct sale of milk, about the potential risks of consuming raw milk and raw dairy products safety treatments followed the previous speakers lady lecturer Bohumíra Janštová from UVPS Brno. Lecture with a slightly provocative title (Sensory quality of liquid milk products in our market - or what kind milk to drink?) presented associate professor Lenka Kouřimská (CULS Prague). After a break and tasting dairy products from Dairy in Valašské Meziříčí, Associate Professor Květoslava Šustová (MENDELU) summarized the importance and amount of vitamins contained in milk and how it affects heating. Mr. Kopáček from Union of Czech and Moravian Dairy told us about production of cheese with white mold on the surface dated from 1791, so this year we will celebrate 222 years of Camembert. ID 2013 includes the cheese labels exhibition with the same name, it is part of the world's largest collection (LAKTOS COLLECTION) with over two hundred thousand pieces labels, which was officially opened from 26th February to 26th March. Associate professor Eva Samkova (USB of České Budějovice) told about some new dairy publications for professionals, including a completely new four-part an educational DVD entitled Dairy. MSc. Táňa Lužová (MENDELU) closed conference with informations from internships in the Netherlands. (en)
Title
  • Day with milk at MENDELU (en)
  • Den s mlékem na MENDELU (ID 2013)
  • Den s mlékem na MENDELU (ID 2013) (cs)
skos:prefLabel
  • Day with milk at MENDELU (en)
  • Den s mlékem na MENDELU (ID 2013)
  • Den s mlékem na MENDELU (ID 2013) (cs)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/13:00199021!RIV14-MSM-43210___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • O
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 68354
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/13:00199021
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • popularization; dairy products; nutrition (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [C2263595AB82]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Mendelova univerzita v Brně
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/statKonaniAkce
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Jůzl, Miroslav
  • Kalhotka, Libor
  • Šustová, Květoslava
  • Dvořák, Lukáš
  • Lužová, Táňa
  • Nedomová, Šárka
  • Sýkora, Vladimír
  • Strnková, Jana
  • Teplá, Jana
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/ukonceniAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 59 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software