About: Testování dekarboxylasové aktivity Escherichia coli     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Působením dekarboxylas na volné aminokyseliny vznikají biogenní aminy. Mezi bakterie, které se mohou vyskytnout v mléce a mléčných výrobcích, mohou produkovat dekarboxylasy a podílet se tak na jejich vzniku, patří také Escherichia coli. Cílem práce bylo charakterizovat dekarboxylasovou aktivitu u Escherichia coli izolované ze vzorků mléka. Mikroorganismy byly inokulovány do zkumavek s diagnostickým médiem. Testovány byly tyto aminokyseliny: arginin, lysin, ornithin, phenylalanin, histidin, tyrosin a tryptofan při teplotách 30 a 37 °C. Inkubace mikroorganismů probíhala po dobu 10 dnů, přičemž každý den byly vizuálně zjišťovány výsledky jejich dekarboxylasové aktivity pomocí barevné reakce. Testované mikroorganismy vykázaly pozitivní dekarboxylasovou aktivitu s argininem, ornithinem, phenylalaninem, histidinem, tyrosinem a tryptofanem. Enzymové reakce byly ovlivněny teplotou a dobou kultivace.
  • Působením dekarboxylas na volné aminokyseliny vznikají biogenní aminy. Mezi bakterie, které se mohou vyskytnout v mléce a mléčných výrobcích, mohou produkovat dekarboxylasy a podílet se tak na jejich vzniku, patří také Escherichia coli. Cílem práce bylo charakterizovat dekarboxylasovou aktivitu u Escherichia coli izolované ze vzorků mléka. Mikroorganismy byly inokulovány do zkumavek s diagnostickým médiem. Testovány byly tyto aminokyseliny: arginin, lysin, ornithin, phenylalanin, histidin, tyrosin a tryptofan při teplotách 30 a 37 °C. Inkubace mikroorganismů probíhala po dobu 10 dnů, přičemž každý den byly vizuálně zjišťovány výsledky jejich dekarboxylasové aktivity pomocí barevné reakce. Testované mikroorganismy vykázaly pozitivní dekarboxylasovou aktivitu s argininem, ornithinem, phenylalaninem, histidinem, tyrosinem a tryptofanem. Enzymové reakce byly ovlivněny teplotou a dobou kultivace. (cs)
  • Biogenic amines, i.e. nitrogenous low-molecular organic bases are important in low concentration for physiological processes in all live organisms. However, they may have toxicological effects in humans when consumed in food in high amounts. Biogenic amines are formed mainly by decarboxylation of amino acids by decarboxylases either of microbial or food origin. The purpose of our experiments was to determine decarboxylase activity (DA) of Escherichia coli isolated from milk and cheeses. DA was assessed using three grades of color intensity of nutrient media in which microorganisms were cultivated in presence of amino acids (arginine, lysine, ornithine, phenylalnine, histidine, tyrosine, tryptophane). This method was then used for evaluation of decarboxylation activity of E. coli isolated from milk and cheeses. Most of bacteria tested showed significant activity of decarboxylases which was regulated by temperature and influenced by duration of cultivation. (en)
Title
  • Testování dekarboxylasové aktivity Escherichia coli
  • Testování dekarboxylasové aktivity Escherichia coli (cs)
  • Testing the decarboxylase activity of Escherichia coli (en)
skos:prefLabel
  • Testování dekarboxylasové aktivity Escherichia coli
  • Testování dekarboxylasové aktivity Escherichia coli (cs)
  • Testing the decarboxylase activity of Escherichia coli (en)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/12:00198548!RIV13-MSM-43210___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(2B08069)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 174079
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/12:00198548
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • biogenic amines; decarboxylase activity; Escherichia coli (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [16AB0E833B28]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • VŠCHT Praha
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Technická 5, 166 28 Praha 6
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Celostátní přehlídky sýrů 2012 Výsledky přehlídek a sborník přednášek konference Mléko a sýry
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kalhotka, Libor
  • Hůlová, Michaela
  • Lužová, Táňa
  • Manga, Ivan
  • Přichystalová, Jitka
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7080-838-2
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 75 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software