About: Effect of yeast culture addition in the TMR of pregnant cows on quality of colostrum     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Teleti musíme podávat pouze kvalitní mlezivo s obsahem imunoglobulinů vyšším jak 35 g/l. Imunoglobuliny zvyšují specifickou hmotnost mleziva, což umožňuje rychle zjistit jeho kvalitu. Kvalitní mlezivo má mít hustotu vyšší než 1,047, zatímco běžné mléko má hustotu nižší a to v rozmezí 1,028--1,032. Z výsledků lze konstatovat, že v námi provedeném experimentu byly potvrzeny výsledky jiných autorů, neboť přídavek kvasinkového preparátu do krmné dávky krav měl pozitivní účinek na hustotu a celkovou kvalitu mleziva. Příčinou byla zřejmě lepší stabilizace bachorového prostředí u pokusných březích krav a lepší využívání živin krmné diety. Nebyla nalezena žádná publikace, která by dokazovala negativní vliv kvasinek na kvalitu mleziva, mléka či zdravotní stav zvířat.
  • Teleti musíme podávat pouze kvalitní mlezivo s obsahem imunoglobulinů vyšším jak 35 g/l. Imunoglobuliny zvyšují specifickou hmotnost mleziva, což umožňuje rychle zjistit jeho kvalitu. Kvalitní mlezivo má mít hustotu vyšší než 1,047, zatímco běžné mléko má hustotu nižší a to v rozmezí 1,028--1,032. Z výsledků lze konstatovat, že v námi provedeném experimentu byly potvrzeny výsledky jiných autorů, neboť přídavek kvasinkového preparátu do krmné dávky krav měl pozitivní účinek na hustotu a celkovou kvalitu mleziva. Příčinou byla zřejmě lepší stabilizace bachorového prostředí u pokusných březích krav a lepší využívání živin krmné diety. Nebyla nalezena žádná publikace, která by dokazovala negativní vliv kvasinek na kvalitu mleziva, mléka či zdravotní stav zvířat. (cs)
  • The results can be stated that in our experiment were carried out confirmed the results of other authors, because the addition of yeast to the diet formulation cow had a positive effect on the density and overall quality of colostrum. The cause was apparently a better stabilization of the ruminal environment in experimental pregnant cows and better use of forage nutrient diet. There was no publication that would show a negative effect on the quality of colostrum, yeast, milk or animal health. (en)
Title
  • Effect of yeast culture addition in the TMR of pregnant cows on quality of colostrum (en)
  • Vliv přídavku kvasinkové kultury do TMR zaprahlých krav na kvalitu mleziva
  • Vliv přídavku kvasinkové kultury do TMR zaprahlých krav na kvalitu mleziva (cs)
skos:prefLabel
  • Effect of yeast culture addition in the TMR of pregnant cows on quality of colostrum (en)
  • Vliv přídavku kvasinkové kultury do TMR zaprahlých krav na kvalitu mleziva
  • Vliv přídavku kvasinkové kultury do TMR zaprahlých krav na kvalitu mleziva (cs)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/12:00198483!RIV13-MSM-43210___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6215648905)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 178058
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/12:00198483
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • rumen fluid; saccharomyces cerevisiae culture; colostrum quality; cows (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [EB4E77AF912D]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Lednice
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Animal Physiology 2012
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Doležal, Petr
  • Havlíček, Zdeněk
  • Skládanka, Jiří
  • Zeman, Ladislav
  • Doležal, Jan
  • Szwedziak, Katarzyna
  • Tukiendorf, Marek
  • Fröhdeová, Martina
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7375-616-1
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 47 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software