About: The effect of graded level of extruded full-fat soybean in diets for broiler on apparent ileal amino acids digestibility     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The aim of this study was to determine the influence of different content of extruded full-fat soybean (EFFSB) in the diets for broilers on apparent ileal amino acids digestibility (AIAAD). In the experiment total 260 ROSS 308 female chickens were used. Five dietary treatments were used; Control group (without EFFSB) and groups containing 4%, 8%, 12% and 16% of EFFSB. The experiment lasted from 10th to 38th day of age. The addition of EFFSB to the diets for broilers decreased body weight and worsened feed efficiency ratio. AIAAD was lower when diet contained more than 4% of full-fat soybean. The AIAAD was higher in E16 in comparison with E8 and E12 due to higher weight of pancreas and higher trypsin activity. (en)
  • Cílem práce bylo stanovení vlivu stoupajíci hladiny extrudovaných plnotučných sojových bobů (EFFSB) v krmné směsi pro brojlery na stravitelnost aminokyselin. Pokus byl proveden na 260 kohoutcích hybridní kombinace ROSS 308. Byly použity tyto krmné směsi: Kontrolní skupina (0 %) a čtyři pokusné skupiny s hladinou 4, 8, 12, 16 % extrudovaných sojových bobů v krmné směsi. Vlastní pokusné období bylo od desatého do 38 dne věku kuřat. Se vzrůstající hladinou extrudovaných sojových bobů v krmné směsi došlo k snížení stravitelnosti aminokyselin, kdy do úrovně 8 % EFFSB hodnota koeficientu stravitelnosti klesala a od této hladiny mírně stoupala. Tento trend ve stravitelnosti kopíroval výšku střevních klků a aktivitu trypsinu v trávenině. Koeficient stravitelnosti methioninu nebyl ovlivněn zařazením EFFSB.
  • Cílem práce bylo stanovení vlivu stoupajíci hladiny extrudovaných plnotučných sojových bobů (EFFSB) v krmné směsi pro brojlery na stravitelnost aminokyselin. Pokus byl proveden na 260 kohoutcích hybridní kombinace ROSS 308. Byly použity tyto krmné směsi: Kontrolní skupina (0 %) a čtyři pokusné skupiny s hladinou 4, 8, 12, 16 % extrudovaných sojových bobů v krmné směsi. Vlastní pokusné období bylo od desatého do 38 dne věku kuřat. Se vzrůstající hladinou extrudovaných sojových bobů v krmné směsi došlo k snížení stravitelnosti aminokyselin, kdy do úrovně 8 % EFFSB hodnota koeficientu stravitelnosti klesala a od této hladiny mírně stoupala. Tento trend ve stravitelnosti kopíroval výšku střevních klků a aktivitu trypsinu v trávenině. Koeficient stravitelnosti methioninu nebyl ovlivněn zařazením EFFSB. (cs)
Title
  • The effect of graded level of extruded full-fat soybean in diets for broiler on apparent ileal amino acids digestibility (en)
  • Vliv vzrůstající hladiny extrudovaných sojových bobů v krmné směsi pro brojlery na stravitelnost aminokyselin
  • Vliv vzrůstající hladiny extrudovaných sojových bobů v krmné směsi pro brojlery na stravitelnost aminokyselin (cs)
skos:prefLabel
  • The effect of graded level of extruded full-fat soybean in diets for broiler on apparent ileal amino acids digestibility (en)
  • Vliv vzrůstající hladiny extrudovaných sojových bobů v krmné směsi pro brojlery na stravitelnost aminokyselin
  • Vliv vzrůstající hladiny extrudovaných sojových bobů v krmné směsi pro brojlery na stravitelnost aminokyselin (cs)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/12:00192473!RIV13-MSM-43210___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • S
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 178336
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/12:00192473
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • broiler; trypsin inhibitor; amino acid (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [3C7A53773E4C]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Mendel University in Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno, Czech Republic
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • MendelNet 2012 - Proceedings of International Ph.D. Students Conference
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Rada, Vojtěch
  • Lichovníková, Martina
  • Foltyn, Marian
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mendel University in Brno, Faculty of Agronomy
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7375-656-7
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software