About: Evaluation of the content of basic milk components of Brown short-haired goat durig the lactation period     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Effect of stage of lactation on daily milk yield and basic milk composition (total solids, fat, total protein, casein and lactose) were evaluated using 32 goats of Brown short-haired breed which were reared on an organic farm in Olešenka. Goats were on the 1st, 2nd and 3rd lactation; 15 of them gave birth to singles and 17 to twins. Kidding occurred from January to March. During the experiment all goats were reared on permanent pasture, in one flock and under the identical conditions. Milk samplings were carried out from April to October on the average 50th, 85th, 120th, 155th, 190th, 225th and 260th day of lactation. The stage of lactation had a significant effect on all monitored parameters. The milk fat was the most variable component of the milk. On the other hand the lactose content was during the lactation very well-balanced. (en)
  • Vliv fáze laktace na dojivost a základní složky (sušina, tuk, bílkoviny, kasein a laktosa) kozího mléka byl zjišťován u 32 koz plemene hnědá krátkosrstá na ekologické farmě Olěšenka. Kozy byly na 1. až 3. laktaci, odstav kůzlat byl realizován v přůběhu měsíců leden až březen. Kozy byly během sledování chovány v jednom stádě a za identických podmínek. Základem krmné dávky byla pastva na TTP. Odběry individuálních vzorků kozího mléka probíhaly v pravidelných intervalech od dubna do října v průměrném 50., 85., 120., 155., 190., 225. a 260. dni laktace. Bylo zjištěno, že fáze laktace měla statisticky průkazný až vysoce průkazný vliv na všechny sledované parametry mléka, přičemž nejvariabilnější složkou byl mléčný tuk, naproti tomu, laktosa byla během laktace nejstálejší složkou mléka.
  • Vliv fáze laktace na dojivost a základní složky (sušina, tuk, bílkoviny, kasein a laktosa) kozího mléka byl zjišťován u 32 koz plemene hnědá krátkosrstá na ekologické farmě Olěšenka. Kozy byly na 1. až 3. laktaci, odstav kůzlat byl realizován v přůběhu měsíců leden až březen. Kozy byly během sledování chovány v jednom stádě a za identických podmínek. Základem krmné dávky byla pastva na TTP. Odběry individuálních vzorků kozího mléka probíhaly v pravidelných intervalech od dubna do října v průměrném 50., 85., 120., 155., 190., 225. a 260. dni laktace. Bylo zjištěno, že fáze laktace měla statisticky průkazný až vysoce průkazný vliv na všechny sledované parametry mléka, přičemž nejvariabilnější složkou byl mléčný tuk, naproti tomu, laktosa byla během laktace nejstálejší složkou mléka. (cs)
Title
  • Evaluation of the content of basic milk components of Brown short-haired goat durig the lactation period
  • Evaluation of the content of basic milk components of Brown short-haired goat durig the lactation period (en)
  • Evaluation of the content of basic milk components of Brown short-haired goat durig the lactation period (cs)
skos:prefLabel
  • Evaluation of the content of basic milk components of Brown short-haired goat durig the lactation period
  • Evaluation of the content of basic milk components of Brown short-haired goat durig the lactation period (en)
  • Evaluation of the content of basic milk components of Brown short-haired goat durig the lactation period (cs)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/12:00192394!RIV13-MSM-43210___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • S
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 135204
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/12:00192394
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • goat milk; composition; stage of lactation; correlation (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [3A9341C4D3A5]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Mendel University in Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno, Czech Republic
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • MendelNet 2012 - Proceedings of International Ph.D. Students Conference
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kuchtík, Jan
  • Králíčková, Šárka
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mendel University in Brno, Faculty of Agronomy
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7375-656-7
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software