About: Dekarboxylasová aktivita bakterií kontaminujících mléko a mléčné výrobky     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Článek přehledným způsobem shrnuje dosažené poznatky týkající se testování dekarboxylasové aktivity vybraných mikroorganismů.Testované mikroorganismy patří mezi významné producenty biogenních aminů. Teplota prostředí významně ovlivňuje enzymatickou aktivitu mikroorganismů a tím samozřejmě i vznik biogenních aminů. Obecně platí, že produkce biogenních aminů je úměrná teplotě a době skladování. Nejvyšší dekarboxylasové aktivity bylo dosaženo při 30 a 37 °C. Naopak při 6 °C nebyla dekarboxylasová aktivita prokázána. S ohledem na možnou produkci biogenních aminů lze tedy tuto teplotu považovat za vyhovující pro uchovávání mléka a mléčných výrobků.
  • Článek přehledným způsobem shrnuje dosažené poznatky týkající se testování dekarboxylasové aktivity vybraných mikroorganismů.Testované mikroorganismy patří mezi významné producenty biogenních aminů. Teplota prostředí významně ovlivňuje enzymatickou aktivitu mikroorganismů a tím samozřejmě i vznik biogenních aminů. Obecně platí, že produkce biogenních aminů je úměrná teplotě a době skladování. Nejvyšší dekarboxylasové aktivity bylo dosaženo při 30 a 37 °C. Naopak při 6 °C nebyla dekarboxylasová aktivita prokázána. S ohledem na možnou produkci biogenních aminů lze tedy tuto teplotu považovat za vyhovující pro uchovávání mléka a mléčných výrobků. (cs)
  • Article transparently summarized achieved information about testing decarboxylase activity of selected microorganisms. The tested microorganisms are among the major producers of biogenic amines. Ambient temperature significantly affects the enzymatic activity of microorganisms and of course the formation of biogenic amines. Generally, the production of biogenic amines is proportional to the temperature and time of storage. Highest decarboxylase activity was reached at 30 and 37 ° C. On the contrary, at 6 ° C decarboxylase activity was detected. With regard to the possible production of biogenic amines can thus be considered as the temperature suitable for the storage of milk and dairy products. (en)
Title
  • Dekarboxylasová aktivita bakterií kontaminujících mléko a mléčné výrobky
  • Dekarboxylasová aktivita bakterií kontaminujících mléko a mléčné výrobky (cs)
  • Decarboxylase activity of bacteria contaminating milk and milk products (en)
skos:prefLabel
  • Dekarboxylasová aktivita bakterií kontaminujících mléko a mléčné výrobky
  • Dekarboxylasová aktivita bakterií kontaminujících mléko a mléčné výrobky (cs)
  • Decarboxylase activity of bacteria contaminating milk and milk products (en)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/12:00192333!RIV13-MSM-43210___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(2B08069)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 129942
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/12:00192333
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • microorganisms; biogenic amines; decarboxylase activity (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [08588BCB9954]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Mendelova univerzita v Brně
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Farmářská výroba sýrů a kysaných mléčných výrobků IX.
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kalhotka, Libor
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7375-613-0
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 36 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software