About: Comparison of breast muscle colour of chickens feed by distillers dried grain with solubles (DDGS) from different origin     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cílem práce bylo vyhodnotit rozdíly parametrů barvy a dalších ukazatelů (obsah sušiny a vnitrosvalového tuku a hmotnost jatečně opracovaného těla) prsní svaloviny kuřat ROSS 308 v závislosti na množství a druhu výpalků v krmné směsi. V našem pokusu jsme použili lihovarské výpalky z kukuřice a triticale. Hmotnost jatečně upraveného těla u prvního pokusu (DDGS triticale) byla v rozsahu 1,71 -- 1,93 kg, zatímco u druhého pokusu (DDGS kukuřice) byla hmotnost jatečně upraveného těla ve skupinách vyrovnanější, s variačním rozpětím 1,84 -- 1,88 kg. Byly zaznamenány významnější rozdíly (P<0,05) hodnot obsahu sušiny a vnitrosvalového tuku v prsní svalovině kuřat při zkrmování kukuřičných výpalků. Na hranici významnosti (P<0,05) jsme zaznamenali rozdíly průměrných hodnot světlosti masa mezi skupinou kontrolní a skupinami s přídavkem výpalků triticale, zatímco rozdíly hodnot daného ukazatele barvy masa ve skupinách s 10 a 20 % výpalků byly statisticky průkazné (56,26; 50,41). Při dávkování DDGS -- kukuřice byly rozdíly světlosti (L*) prsní svaloviny statisticky významné (P<0,01) mezi kontrolní skupinou a pokusnými skupinami (58,79 -- 54,87; 54,33). U dalších ukazatelů hodnotících barvu masa (a*, b*, C*, h) byla statistická významnost jen v ojedinělých případech.
  • Cílem práce bylo vyhodnotit rozdíly parametrů barvy a dalších ukazatelů (obsah sušiny a vnitrosvalového tuku a hmotnost jatečně opracovaného těla) prsní svaloviny kuřat ROSS 308 v závislosti na množství a druhu výpalků v krmné směsi. V našem pokusu jsme použili lihovarské výpalky z kukuřice a triticale. Hmotnost jatečně upraveného těla u prvního pokusu (DDGS triticale) byla v rozsahu 1,71 -- 1,93 kg, zatímco u druhého pokusu (DDGS kukuřice) byla hmotnost jatečně upraveného těla ve skupinách vyrovnanější, s variačním rozpětím 1,84 -- 1,88 kg. Byly zaznamenány významnější rozdíly (P<0,05) hodnot obsahu sušiny a vnitrosvalového tuku v prsní svalovině kuřat při zkrmování kukuřičných výpalků. Na hranici významnosti (P<0,05) jsme zaznamenali rozdíly průměrných hodnot světlosti masa mezi skupinou kontrolní a skupinami s přídavkem výpalků triticale, zatímco rozdíly hodnot daného ukazatele barvy masa ve skupinách s 10 a 20 % výpalků byly statisticky průkazné (56,26; 50,41). Při dávkování DDGS -- kukuřice byly rozdíly světlosti (L*) prsní svaloviny statisticky významné (P<0,01) mezi kontrolní skupinou a pokusnými skupinami (58,79 -- 54,87; 54,33). U dalších ukazatelů hodnotících barvu masa (a*, b*, C*, h) byla statistická významnost jen v ojedinělých případech. (cs)
  • The aim of the study was to evaluate the changes in selected parameters (dry matter, intramuscular fat and weight of carcass) and colour parameters of pectoral muscles in chickens in dependence of the content and kind of distillers dried grain with solubles (DDGS) in feed ration. Corn and triticale DDGS were used in the experiment. 45 chickens of ROSS 308 were divided into 6 groups. The weight of carcass ranged from 1.71 to 1.93 kg by first experiment (DDGS triticale) and from 1.84 to 1.88 kg during second experiment. The content of dry matter and fat in breast muscles were statistically significantly higher (P<0.05) in the group with the highest kontent of corn DDGS in comparison with control group without DDGS. The value L* was statistically significantly higher (P<0.01) in breast meat of control group in comparison with breast muscle of groups feed corn DDGS. (en)
Title
  • Comparison of breast muscle colour of chickens feed by distillers dried grain with solubles (DDGS) from different origin (en)
  • Porovnání barvy prsní svaloviny kuřat krmených výpalky (DDGS) různého původu
  • Porovnání barvy prsní svaloviny kuřat krmených výpalky (DDGS) různého původu (cs)
skos:prefLabel
  • Comparison of breast muscle colour of chickens feed by distillers dried grain with solubles (DDGS) from different origin (en)
  • Porovnání barvy prsní svaloviny kuřat krmených výpalky (DDGS) různého původu
  • Porovnání barvy prsní svaloviny kuřat krmených výpalky (DDGS) různého původu (cs)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/12:00191366!RIV13-MSM-43210___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • S
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 159723
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/12:00191366
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • system CIELab; DDGS; meat colour, chickens (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [3B1C79A28C7B]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Mendelova univerzita v Brně
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník příspěvků XXXVIII. Semináře o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Dračková, Eliška
  • Šubrt, Jan
  • Lichovníková, Martina
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7375-601-7
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software