About: Hygienická kvalita čirokových siláží při použití dvou odlišných postupů silážování     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The goal of the experiment was to compare two different methods of silage and aerobic stability of sorghum silage in terms of microbiological analysis. There was used a method where the samples were put into the vacuum bags and into the silage containers. The silages were done with and without treatment by biological and chemical additives. Lactic acid bacteria, the total count of microorganisms, bacteria of the Enterobacteriacae family, sulfide-reducing clostridia, spore-forming microorganisms, molds and yeast were studied. Microbiological analysis was performed on the day of sampling and then in the first, second and third day after opening of the silage containers and bags. The counts of microorganisms were compared in both methods of silaging in individual days and evaluated. (en)
  • Cílem experimentu bylo porovnání dvou odlišných postupů silážování a aerobní stabilitu čirokových siláží z hlediska mikrobiologické analyzy. Jednalo se o metodu silážování vzorků do vakuových sáčků a silážování vzorků do silážních nádob. Byly sledovány bakterie mléčného kvašení, celkový počet mikroorganismů, bakterie čeledi Enterobacteriacae, sulfidredukující klostrídie, sporulující mikroorganismy, plísně a kvasinky. Mikrobiologický rozbor byl prováděn v den odběru vzorků, první, druhý a třetí den po otevření silážních nádob a sáčků. Uvedené mikroorganismy byly srovnány mezi sebou v jednotlivých dnech u obou metod silážování a vyhodnoceny.
  • Cílem experimentu bylo porovnání dvou odlišných postupů silážování a aerobní stabilitu čirokových siláží z hlediska mikrobiologické analyzy. Jednalo se o metodu silážování vzorků do vakuových sáčků a silážování vzorků do silážních nádob. Byly sledovány bakterie mléčného kvašení, celkový počet mikroorganismů, bakterie čeledi Enterobacteriacae, sulfidredukující klostrídie, sporulující mikroorganismy, plísně a kvasinky. Mikrobiologický rozbor byl prováděn v den odběru vzorků, první, druhý a třetí den po otevření silážních nádob a sáčků. Uvedené mikroorganismy byly srovnány mezi sebou v jednotlivých dnech u obou metod silážování a vyhodnoceny. (cs)
Title
  • Hygienická kvalita čirokových siláží při použití dvou odlišných postupů silážování
  • Hygienická kvalita čirokových siláží při použití dvou odlišných postupů silážování (cs)
  • Hygienic quality of sorghum silage using two different procedures of silage (en)
skos:prefLabel
  • Hygienická kvalita čirokových siláží při použití dvou odlišných postupů silážování
  • Hygienická kvalita čirokových siláží při použití dvou odlišných postupů silážování (cs)
  • Hygienic quality of sorghum silage using two different procedures of silage (en)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/12:00190632!RIV13-MSM-43210___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6215648905)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 140086
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/12:00190632
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • silage additives; aerobic stability; mould and yeast (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [F15D592D1FD8]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Košice
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Košice
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Lazarove dni výživy a veterinárnej dietetiky X.
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Doležal, Petr
  • Kalhotka, Libor
  • Přichystalová, Jitka
  • Mlejnková, Veronika
  • Dvořáčková, Jitka
  • Fröhdeová, Martina
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach
https://schema.org/isbn
  • 978-80-8077-282-6
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software