About: Evaluation of fatty acid composition in organic goat milk during the lactation period     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cílem práce bylo zhodnotit vliv faktoru fáze laktace na obsahy jednotlivých mastných kyselin (MK) a dopočtených skupin MK v kozím mléce . sledování se uskutečnilo na eko-farmě Olešenka v průběhu roku 2011, na farmě jsou chovány kozy plemene hnědá krátkosrstá. Do sledování bylo zapojeno 9 koz na druhé laktaci, které byly po celou dobu sledování chovány na pastvě s příkrmem ovsa během dojení. Mastné kyseliny byly stanoveny pomocí plynové kapilární chromatografie. Fáze laktace měla statisticky průkazný vliv na všechny sledované MK. Nejvíce zastoupená byla kyselina palmitová a olejová. Obsah CLA byl nejvyšší uprostřed laktace.
  • Cílem práce bylo zhodnotit vliv faktoru fáze laktace na obsahy jednotlivých mastných kyselin (MK) a dopočtených skupin MK v kozím mléce . sledování se uskutečnilo na eko-farmě Olešenka v průběhu roku 2011, na farmě jsou chovány kozy plemene hnědá krátkosrstá. Do sledování bylo zapojeno 9 koz na druhé laktaci, které byly po celou dobu sledování chovány na pastvě s příkrmem ovsa během dojení. Mastné kyseliny byly stanoveny pomocí plynové kapilární chromatografie. Fáze laktace měla statisticky průkazný vliv na všechny sledované MK. Nejvíce zastoupená byla kyselina palmitová a olejová. Obsah CLA byl nejvyšší uprostřed laktace. (cs)
  • The aim of this study was to evaluate the effect of stage of lactation on the content of individual fatty acids, also on the most important gorups of fatty acids in goat milk. The study was carried out on organic farm Olešenka during the year 2011. The experiment involved 9 goats of Brown short-haired breed, all goats were on the second lastation and gave birth to twins. Daily feeding ration was based on pasture (ad libitum) with the addition of organic oat. Fatty acids were determinated using gass chromatography. Under the study it was found that the stage of lactation had a significant effect on contents of all monitored individual fatty acids. Also all interpolated groups of fatty acids were significantly affected by stage of lactation. In goat milk fat were the most represented palmitic acid and oleic acid. CLA content was highest in the middle of the monitoring. (en)
Title
  • Evaluation of fatty acid composition in organic goat milk during the lactation period
  • Evaluation of fatty acid composition in organic goat milk during the lactation period (en)
  • Evaluation of fatty acid composition in organic goat milk during the lactation period (cs)
skos:prefLabel
  • Evaluation of fatty acid composition in organic goat milk during the lactation period
  • Evaluation of fatty acid composition in organic goat milk during the lactation period (en)
  • Evaluation of fatty acid composition in organic goat milk during the lactation period (cs)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/12:00187887!RIV13-MSM-43210___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • S
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 135101
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/12:00187887
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • mléko; mastné kyseliny; koza (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [CDAF288B18DD]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Lednice
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Animal Physiology 2012
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kuchtík, Jan
  • Králíčková, Šárka
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Neuveden
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7375-616-1
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software