Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Cílem práce bylo zhodnotit obsah intramuskulárního tuku, hodnotu pH a změnu barvy ve stehenní svalovině (M. quadriceps femoris) jehněčího masa v závislosti na vybraných plemenech, věku zvířat v době porážky a hmotnosti jatečně opracovaného těla. Do pokusu bylo zahrnuto 30 beránků tří plemen ( Suffolk, Oxford Down a Zwartbles). Rozdíly obsahu intramuskulárního tuku byly průkazné (P<0,05) mezi plemeny Zwartbles (1,56 %) a Suffolk (2,93 %), resp. Oxford Down (2,86 %). Také byly prokázány průkazné rozdíly (P<0,05) v obsahu vnitrosvalového tuku mezi skupinami zvířat s odlišným věkem v době porážky. U parametru světlosti L* je naznačena závislost (P>0,05) mezi sledovanými skupinami ve vztahu k typu plemene, věku v době porážky a hmotnosti jatečně opracovaného těla.
- Cílem práce bylo zhodnotit obsah intramuskulárního tuku, hodnotu pH a změnu barvy ve stehenní svalovině (M. quadriceps femoris) jehněčího masa v závislosti na vybraných plemenech, věku zvířat v době porážky a hmotnosti jatečně opracovaného těla. Do pokusu bylo zahrnuto 30 beránků tří plemen ( Suffolk, Oxford Down a Zwartbles). Rozdíly obsahu intramuskulárního tuku byly průkazné (P<0,05) mezi plemeny Zwartbles (1,56 %) a Suffolk (2,93 %), resp. Oxford Down (2,86 %). Také byly prokázány průkazné rozdíly (P<0,05) v obsahu vnitrosvalového tuku mezi skupinami zvířat s odlišným věkem v době porážky. U parametru světlosti L* je naznačena závislost (P>0,05) mezi sledovanými skupinami ve vztahu k typu plemene, věku v době porážky a hmotnosti jatečně opracovaného těla. (cs)
- The aim of study was to evaluate the content of intramuscular fat, the value pH and the changes colour parameters of thigh muscle in lamb meat in dependence of selected breeds, age at the time of the slaughter and the weight of carcass. 30 lambs were divided into 3 breeds (Suffolk, Oxford Down and Zwartbles) in the experiment. The content of intramuscular fat in thigh muscle were statistically significantly (P<0.05) between breed Zwartbles (1.56 %) and Suffolk (2.93 %), Oxford Down (2.86 %). (en)
|
Title
| - The Qualitative Parameters of Thigh Muscle of Lambs (en)
- Kvalitativní ukazatele stehenní svaloviny jehňat
- Kvalitativní ukazatele stehenní svaloviny jehňat (cs)
|
skos:prefLabel
| - The Qualitative Parameters of Thigh Muscle of Lambs (en)
- Kvalitativní ukazatele stehenní svaloviny jehňat
- Kvalitativní ukazatele stehenní svaloviny jehňat (cs)
|
skos:notation
| - RIV/62156489:43210/12:00183209!RIV12-MSM-43210___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62156489:43210/12:00183209
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - lambs; system CIELab; pH, intramuscular fat (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Dračková, Eliška
- Kuchtík, Jan
- Šubrt, Jan
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |