About: Effect of heat treatment on full fat soybean on trypsin activity for broiler     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cílem pokusu bylo zjistit vliv tepelného ošetření (extruze) plnotučné sóje a jejího vzrůstajícího podílu v krmné směsi na aktivitu trypsinu u kuřat chovaných na maso. Do pokusu byli zařazeni kohoutci hybridní kombinace ROSS 308, kteří byli rozděleni do osmi skupin: kontrola bez sojových bobů, tři skupiny s tepelně neošetřenými sojovými boby v množství 4 %, 8 % a 12 % a čtyři skupiny s tepelně neošetřenými sojovými boby v množství 4 %, 8 %, 12 % a 16 % tepelně ošetřené plnotučné sóje. Pro vlastní stanovení aktivity trypsinu bylo vybráno 12 zvířat z každé skupiny. Statisticky průkazné (P 0,05) rozdíly byly zaznamenány mezi kontrolní skupinou (580,5+-34,1 U/ml) a skupinami s 12% (796,7+-31,6 U/ml) respektive 16% (969,2+-64,5 U/ml) podílem plnotučné sóji v krmné směsi. Aktivita trypsinu stoupala se zvyšujícím se podílem plnotučné sóji v krmné směsi jak tepelně neošetřené tak ošetřené pomocí extruze.
  • Cílem pokusu bylo zjistit vliv tepelného ošetření (extruze) plnotučné sóje a jejího vzrůstajícího podílu v krmné směsi na aktivitu trypsinu u kuřat chovaných na maso. Do pokusu byli zařazeni kohoutci hybridní kombinace ROSS 308, kteří byli rozděleni do osmi skupin: kontrola bez sojových bobů, tři skupiny s tepelně neošetřenými sojovými boby v množství 4 %, 8 % a 12 % a čtyři skupiny s tepelně neošetřenými sojovými boby v množství 4 %, 8 %, 12 % a 16 % tepelně ošetřené plnotučné sóje. Pro vlastní stanovení aktivity trypsinu bylo vybráno 12 zvířat z každé skupiny. Statisticky průkazné (P 0,05) rozdíly byly zaznamenány mezi kontrolní skupinou (580,5+-34,1 U/ml) a skupinami s 12% (796,7+-31,6 U/ml) respektive 16% (969,2+-64,5 U/ml) podílem plnotučné sóji v krmné směsi. Aktivita trypsinu stoupala se zvyšujícím se podílem plnotučné sóji v krmné směsi jak tepelně neošetřené tak ošetřené pomocí extruze. (cs)
  • An experiment was designed to study the effect of full-fat soybean on trypsin activity in small intestinal for broiler chicks. Four hundred thirty male ROSS 308 broiler chicks, 1 d of age, were randomly allocated to eight groups, each of which had four pens of 13 chicks per pen. The chicks were used to investigate the effects of thermal modified and raw full fat soybean on intestinal morphology. For trypsin activity investigation were used 12 chicks of each groups. Trypsin activity improve with high concentration of raw or thermal modified full-fat soybean. (en)
Title
  • Effect of heat treatment on full fat soybean on trypsin activity for broiler (en)
  • Vliv tepelného ošetření plnotučné sóje na aktivitu trypsinu u vykrmovaných kuřat
  • Vliv tepelného ošetření plnotučné sóje na aktivitu trypsinu u vykrmovaných kuřat (cs)
skos:prefLabel
  • Effect of heat treatment on full fat soybean on trypsin activity for broiler (en)
  • Vliv tepelného ošetření plnotučné sóje na aktivitu trypsinu u vykrmovaných kuřat
  • Vliv tepelného ošetření plnotučné sóje na aktivitu trypsinu u vykrmovaných kuřat (cs)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/12:00182659!RIV12-MSM-43210___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • S
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 178218
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/12:00182659
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • trypsin; proteaze inhibitor (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [B5BFBEEC0532]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Mendelu v Brně
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Animal Breeding 2012
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Rada, Vojtěch
  • Lichovníková, Martina
  • Foltyn, Marian
  • Lohniský, Adam
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7157-224-4
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software