Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - V práci byly vyhodnocovány biologické faktory (výživa, užitkový typ, věk zvířat v době porážky, hmotnost jatečně upraveného těla, úroveň netto přírůstku, zrání hovězího masa) působící na nutriční a technologické parametry a na křehkost hovězího masa jalovic a volů. Mezi kategoriemi skotu byly zjištěny průkazné (p < 0,05) diference v obsahu vnitrosvalového tuku, ve vaznosti vody, barvě masa a ztrátě hmotnosti během vaření a křehkosti masa. Vysoce signifikantní (p < 0,01) diference byly prokázány v obsahu celkového proteinu a intramuskulárního tuku v mase při vyhodnocování faktoru výživy zvířat, užitkového typu a hmotnosti jatečně upraveného těla. Technologické vlastnosti masa byly závislé (p < 0,01) na typu krmné dávky, užitkovém typu, ale ovlivňoval je také věk zvířat v době porážky a doba zrání hovězího masa, která také patří mezi nejvýznamnější faktory působící na křehkost masa.
- V práci byly vyhodnocovány biologické faktory (výživa, užitkový typ, věk zvířat v době porážky, hmotnost jatečně upraveného těla, úroveň netto přírůstku, zrání hovězího masa) působící na nutriční a technologické parametry a na křehkost hovězího masa jalovic a volů. Mezi kategoriemi skotu byly zjištěny průkazné (p < 0,05) diference v obsahu vnitrosvalového tuku, ve vaznosti vody, barvě masa a ztrátě hmotnosti během vaření a křehkosti masa. Vysoce signifikantní (p < 0,01) diference byly prokázány v obsahu celkového proteinu a intramuskulárního tuku v mase při vyhodnocování faktoru výživy zvířat, užitkového typu a hmotnosti jatečně upraveného těla. Technologické vlastnosti masa byly závislé (p < 0,01) na typu krmné dávky, užitkovém typu, ale ovlivňoval je také věk zvířat v době porážky a doba zrání hovězího masa, která také patří mezi nejvýznamnější faktory působící na křehkost masa. (cs)
- This work was to evaluated effect of sex, commercial type, age, feeding and weight at the time of slaughter on beef quality. (en)
|
Title
| - The factors evaluated the beef quality of steers and heifers (en)
- Faktory působící na kvalitu hovězího masa volů a jalovic
- Faktory působící na kvalitu hovězího masa volů a jalovic (cs)
|
skos:prefLabel
| - The factors evaluated the beef quality of steers and heifers (en)
- Faktory působící na kvalitu hovězího masa volů a jalovic
- Faktory působící na kvalitu hovězího masa volů a jalovic (cs)
|
skos:notation
| - RIV/62156489:43210/12:00182539!RIV12-MZE-43210___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62156489:43210/12:00182539
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - bull; heifers; beef quality (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Dufek, Aleš
- Dračková, Eliška
- Filipčík, Radek
- Šubrt, Jan
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |