About: The factors evaluated the beef quality of steers and heifers     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • V práci byly vyhodnocovány biologické faktory (výživa, užitkový typ, věk zvířat v době porážky, hmotnost jatečně upraveného těla, úroveň netto přírůstku, zrání hovězího masa) působící na nutriční a technologické parametry a na křehkost hovězího masa jalovic a volů. Mezi kategoriemi skotu byly zjištěny průkazné (p < 0,05) diference v obsahu vnitrosvalového tuku, ve vaznosti vody, barvě masa a ztrátě hmotnosti během vaření a křehkosti masa. Vysoce signifikantní (p < 0,01) diference byly prokázány v obsahu celkového proteinu a intramuskulárního tuku v mase při vyhodnocování faktoru výživy zvířat, užitkového typu a hmotnosti jatečně upraveného těla. Technologické vlastnosti masa byly závislé (p < 0,01) na typu krmné dávky, užitkovém typu, ale ovlivňoval je také věk zvířat v době porážky a doba zrání hovězího masa, která také patří mezi nejvýznamnější faktory působící na křehkost masa.
  • V práci byly vyhodnocovány biologické faktory (výživa, užitkový typ, věk zvířat v době porážky, hmotnost jatečně upraveného těla, úroveň netto přírůstku, zrání hovězího masa) působící na nutriční a technologické parametry a na křehkost hovězího masa jalovic a volů. Mezi kategoriemi skotu byly zjištěny průkazné (p < 0,05) diference v obsahu vnitrosvalového tuku, ve vaznosti vody, barvě masa a ztrátě hmotnosti během vaření a křehkosti masa. Vysoce signifikantní (p < 0,01) diference byly prokázány v obsahu celkového proteinu a intramuskulárního tuku v mase při vyhodnocování faktoru výživy zvířat, užitkového typu a hmotnosti jatečně upraveného těla. Technologické vlastnosti masa byly závislé (p < 0,01) na typu krmné dávky, užitkovém typu, ale ovlivňoval je také věk zvířat v době porážky a doba zrání hovězího masa, která také patří mezi nejvýznamnější faktory působící na křehkost masa. (cs)
  • This work was to evaluated effect of sex, commercial type, age, feeding and weight at the time of slaughter on beef quality. (en)
Title
  • The factors evaluated the beef quality of steers and heifers (en)
  • Faktory působící na kvalitu hovězího masa volů a jalovic
  • Faktory působící na kvalitu hovězího masa volů a jalovic (cs)
skos:prefLabel
  • The factors evaluated the beef quality of steers and heifers (en)
  • Faktory působící na kvalitu hovězího masa volů a jalovic
  • Faktory působící na kvalitu hovězího masa volů a jalovic (cs)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/12:00182539!RIV12-MZE-43210___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QI91A055)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 136125
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/12:00182539
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • bull; heifers; beef quality (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [BD28C3069831]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Mendelu v Brně
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Animal Breeding 2012
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Dufek, Aleš
  • Dračková, Eliška
  • Filipčík, Radek
  • Šubrt, Jan
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7157-224-4
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software