About: Evaluation of quality feed for roe-deer from microbiology perspective     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • The evaluation of feed for roe-deer from microbiology perspective was the goal of the experiment. Eleven specimens were analyzed. The specimens were from original matter of the silage, silages treated with biological additive in day of their opening, specimens of the silage treated with biological additive in the second day of their opening, specimens of silages treated with biological additive from operational conditions and they were ensiled in the second day. Original matte was taken, treated with additive and model silages were made from it simultaneously with silages in operational conditions. Bacteria of lactic acid bacteria, quantity of germs, sulfidreduced clostridia, moulds and yeasts were monitored within microbiologic analysis. It was discovered that model silages and silages from operational conditions satisfy hygienic quality of feed for roe-deer. (en)
  • Cílem experimentu bylo zhodnotit krmiva pro srnčí zvěř z hlediska mikrobiologického. Celkem bylo analyzováno 11 vzorků. Jednalo se o vzorky z původní hmoty siláže, siláže ošetřené biologickým aditivem v den jejich otevření, vzorky siláže ošetřené biologickým aditivem v druhý den jejich otevření, vzorky siláží z provozních podmínek ošetřeny biologickým aditiviem a silážovány až druhý den. Původní hmota byla odebrána, ošetřena a vyrobeny modelovené siláže pro srnčí zvěř na Mendelově univerzitě současně se silážemi v provozních podmínkách. Z každého vzorku byl odebrán a zanalyzován směsný vzorek. V rámci mikrobiologických analýz byly sledovány bakterie mléčného kvašení, celkový počet mikroorganismů, sulfidredukující klostridíe, plísně a kvasinky. Bylo zjištěno, že modelové siláže i siláže z provozních podmínek vyhovují hygienické jakosti krmiv pro srnčí zvěř.
  • Cílem experimentu bylo zhodnotit krmiva pro srnčí zvěř z hlediska mikrobiologického. Celkem bylo analyzováno 11 vzorků. Jednalo se o vzorky z původní hmoty siláže, siláže ošetřené biologickým aditivem v den jejich otevření, vzorky siláže ošetřené biologickým aditivem v druhý den jejich otevření, vzorky siláží z provozních podmínek ošetřeny biologickým aditiviem a silážovány až druhý den. Původní hmota byla odebrána, ošetřena a vyrobeny modelovené siláže pro srnčí zvěř na Mendelově univerzitě současně se silážemi v provozních podmínkách. Z každého vzorku byl odebrán a zanalyzován směsný vzorek. V rámci mikrobiologických analýz byly sledovány bakterie mléčného kvašení, celkový počet mikroorganismů, sulfidredukující klostridíe, plísně a kvasinky. Bylo zjištěno, že modelové siláže i siláže z provozních podmínek vyhovují hygienické jakosti krmiv pro srnčí zvěř. (cs)
Title
  • Evaluation of quality feed for roe-deer from microbiology perspective (en)
  • Hodnocení kvality krmiva pro srnčí zvěř z mikrobiologického hlediska
  • Hodnocení kvality krmiva pro srnčí zvěř z mikrobiologického hlediska (cs)
skos:prefLabel
  • Evaluation of quality feed for roe-deer from microbiology perspective (en)
  • Hodnocení kvality krmiva pro srnčí zvěř z mikrobiologického hlediska
  • Hodnocení kvality krmiva pro srnčí zvěř z mikrobiologického hlediska (cs)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/11:00234652!RIV15-MSM-43210___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6215648905)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 202428
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/11:00234652
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • silage; yeasts and moulds; Lactic Acid Bacteria (LAB); mikroorganisms (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [06B685D540E2]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • MendelNet 2011 - Proceedings of International Ph.D. Students Conference
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Doležal, Petr
  • Kalhotka, Libor
  • Přichystalová, Jitka
  • Hrbek, Jan
  • Mlejnková, Veronika
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open...ain/vavai/riv/wos
  • 341783400031
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mendel University in Brno
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7375-563-8
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software