About: Ovlivnění zastoupení mastných kyselinv tuku křepelčích vajec šalvějí španělskou     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Seeds of spanish sage contain high level of polyunsaturated fatty acids especially esencial fatty acids linolenic (65%) and linoleic (20%). Animal organism is able to synthesize from these fatty acids physiologically important metabolites eicosapentanoic acids (EPA) and docosahexanoic acids (DHA). In our work, we observe qualitative and qualitative representation in fat of quail eggs. The samples were divided into groups: control (0% spanish sage) and addition 5% and 7,5% of spanish sage. The experiment took 56 days, two laying cycles. Assessment of fatty acids was performed by gas chromatography. The result of experiment was slightly reduced amount of saturated fatty acids and statistically significant increase of linolenic acids a their metabolites DHA and statistically inconclusive increase of EPA. Addition of spanish sage had to also effect to sensory properties of eggs. This result led to involve sensory analysis to our work. (en)
  • Semena šalvěje španělské obsahují vysoké množství polynenasycených mastných kyselin, zejména esenciálních mastných kyselin linolenové (65%) a linolové (20%). Živočišný organismus je schopen syntetizovat z těchto mastných kyselin fyziologicky důležité metabolity eikosapentanovou (EPA) a dokosahexanovou kyselinu (DHA). V naší práci jsme sledovali kvalitativní a kvantitativní zastoupení mastných kyselin v tuku křepelčích vajec. Vzorky byly rozděleny do skupin: kontrolní (0% španělských šalvěj) a přídavek 5% a 7,5% šalvěje španělské.Experiment trval 56 dní, dva snáškové cykly. Stanovení mastných kyselin bylo provedeno pomocí plynové chromatografie. Výsledkem experimentu byl mírně snížen obsah nasycených mastných kyselin a statisticky významné zvýšení linolenové kyseliny a DHA a statisticky neprůkazné zvýšení EPA. Přídavek šalvěje španělské měl vliv na senzorické vlastnosti vajec, což bylo potvrzeno senzorickou analýzou.
  • Semena šalvěje španělské obsahují vysoké množství polynenasycených mastných kyselin, zejména esenciálních mastných kyselin linolenové (65%) a linolové (20%). Živočišný organismus je schopen syntetizovat z těchto mastných kyselin fyziologicky důležité metabolity eikosapentanovou (EPA) a dokosahexanovou kyselinu (DHA). V naší práci jsme sledovali kvalitativní a kvantitativní zastoupení mastných kyselin v tuku křepelčích vajec. Vzorky byly rozděleny do skupin: kontrolní (0% španělských šalvěj) a přídavek 5% a 7,5% šalvěje španělské.Experiment trval 56 dní, dva snáškové cykly. Stanovení mastných kyselin bylo provedeno pomocí plynové chromatografie. Výsledkem experimentu byl mírně snížen obsah nasycených mastných kyselin a statisticky významné zvýšení linolenové kyseliny a DHA a statisticky neprůkazné zvýšení EPA. Přídavek šalvěje španělské měl vliv na senzorické vlastnosti vajec, což bylo potvrzeno senzorickou analýzou. (cs)
Title
  • Ovlivnění zastoupení mastných kyselinv tuku křepelčích vajec šalvějí španělskou
  • Ovlivnění zastoupení mastných kyselinv tuku křepelčích vajec šalvějí španělskou (cs)
  • Effect of fatty acids in the representation of quail eggs by spanish sage (en)
skos:prefLabel
  • Ovlivnění zastoupení mastných kyselinv tuku křepelčích vajec šalvějí španělskou
  • Ovlivnění zastoupení mastných kyselinv tuku křepelčích vajec šalvějí španělskou (cs)
  • Effect of fatty acids in the representation of quail eggs by spanish sage (en)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/11:00180544!RIV12-MSM-43210___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 432100001)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 219295
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/11:00180544
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • mastné kyseliny; křepelčí vejce; šalvěj španělská (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [A1DDB0E8D355]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • MendelNet 2011 - Proceedings of International Ph.D. Students Conference
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Gregor, Tomáš
  • Rozíková, Veronika
  • Zorníková, Gabriela
  • Przywarová, Alena
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7375-563-8
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 24 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software