About: Determination of decarboxylase aktivity the selected bakteria hazarrdous     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Biogenic amines (BA) are low-molecular nitrogenous bases formed in foods and food raw materials by decarboxylation of precursor amino acids by the action of bacterial decarboxylases. An ability of lactic acid bacteria (LAB), including genus Enterococcus (proved BA producers), to form tyramine and histamine was evaluated in the present experiment. Two methods for testing an ability of the isolates to form tyramine/histamine were used: liquid decarboxylating medium (LDM) and confirmation of BA formation by the HPLC method. Regarding Enterococcus spp., all tested isolates were positive using both methods. As far as LAB are concerned however, only 10.5 % of the isolates was identified as positive in LDM, while 41.7 % positive isolates was confirmed by the HPLC. In the HPLC-positive isolates, only tyramine was detected, histamine was not present in any of the tested samples. Members of the genus Enterococcus were confirmed by the PYRA-test, species identification was consequently performed using the ENCOCCUS-test. Except one sample that was identified as E. faecium, all other enterococci isolates were identified as E. faecalis. (en)
  • Biogenní aminy (BA) jsou nízkomolekulární bazické dusíkaté látky vznikající v potravinách a potravinových surovinách nejčastěji dekarboxylací aminokyselin působením bakteriálních dekarboxyláz. V experimentu jsme se zaměřily na bakterie rodu Enterococcus a bakterie mléčného kvašení, které jsou v literatuře popisovány jako významný potenciální producent BA (Eroscun et. al, 2010). Byly použity dvě metody testování schopnosti daných izolátů tvořit tyramin/ histamin: tekuté dekarboxylační medium a dále potvrzení vzniku aminů pomocí vysokotlaké kapalinové chromatografie. V případě bakterií rodu Enterococus byly všechny vzorky označeny jako pozitivní při použití obou metod. U BMK byl zaznamenán narůst pozitivních vzorků z původních 10,48 % na 41,7 %. Všechny izolované mikroorganismy použité v našem experimentu byly pozitivní na tyramin, histamin nebyl v experimentu zaznamenán ani v jednom z izolovaných vzorků. Pomocí PYRAtestu byla potvrzena příslušnost bakterií k rodu Enterococcus, byla provedena i druhová identifikace, při které byly krom jednoho vzorku, který byl identifikován jako Enterococcus faecium všechny ostatní označeny EN-COCCUstestem jako Enterococcus faecalis.
  • Biogenní aminy (BA) jsou nízkomolekulární bazické dusíkaté látky vznikající v potravinách a potravinových surovinách nejčastěji dekarboxylací aminokyselin působením bakteriálních dekarboxyláz. V experimentu jsme se zaměřily na bakterie rodu Enterococcus a bakterie mléčného kvašení, které jsou v literatuře popisovány jako významný potenciální producent BA (Eroscun et. al, 2010). Byly použity dvě metody testování schopnosti daných izolátů tvořit tyramin/ histamin: tekuté dekarboxylační medium a dále potvrzení vzniku aminů pomocí vysokotlaké kapalinové chromatografie. V případě bakterií rodu Enterococus byly všechny vzorky označeny jako pozitivní při použití obou metod. U BMK byl zaznamenán narůst pozitivních vzorků z původních 10,48 % na 41,7 %. Všechny izolované mikroorganismy použité v našem experimentu byly pozitivní na tyramin, histamin nebyl v experimentu zaznamenán ani v jednom z izolovaných vzorků. Pomocí PYRAtestu byla potvrzena příslušnost bakterií k rodu Enterococcus, byla provedena i druhová identifikace, při které byly krom jednoho vzorku, který byl identifikován jako Enterococcus faecium všechny ostatní označeny EN-COCCUstestem jako Enterococcus faecalis. (cs)
Title
  • Determination of decarboxylase aktivity the selected bakteria hazarrdous (en)
  • Stanovení dekarboxylásové aktivity u vybraných rizikových bakterií
  • Stanovení dekarboxylásové aktivity u vybraných rizikových bakterií (cs)
skos:prefLabel
  • Determination of decarboxylase aktivity the selected bakteria hazarrdous (en)
  • Stanovení dekarboxylásové aktivity u vybraných rizikových bakterií
  • Stanovení dekarboxylásové aktivity u vybraných rizikových bakterií (cs)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/11:00180532!RIV12-MSM-43210___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 432100001)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 231982
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/11:00180532
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • dekarboxylazová aktivita; Enterococcus (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [67673499ABF0]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • MendelNet 2011 - Proceedings of International Ph.D. Students Conference
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Zorníková, Gabriela
  • Komprda, Tomáš
  • Petirová, Eva
  • Sládková, Pavla
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7375-563-8
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 24 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software