Description
| - Kvalitní siláže se vyznačují vysokou koncentrací energie (stadium sklizně, úprava pokosu zavadáním, druh píce, vhodná konzervace) nízkou ztrátou sušiny (obsah sušiny při sklizni, počet operaci při zavadání, druh píce, průběh fermentace) čistotou (nízký obsah popelovin, stupeň znečistění, úroveň agrotechniky, výška strniště, způsob naskladňování) vysokou kvalitou řezanky (délka a kvalita řezanky, těsný vztah k obsahu sušiny a možnostem dusání, ovlivnění kvasného procesu, zahřívání a také zdraví bachorového metabolismu) vysokou kvalitou fermentačního procesu (obsah sušiny, přídavek silážních aditiv, technické normy při plnění, doba silážování, anaerobní podmínky, způsoby odběru, volba sklizňové technologie) aerobní stabilitou vysokou hygienickou kvalitou a dietetickou nezávadností.
- Kvalitní siláže se vyznačují vysokou koncentrací energie (stadium sklizně, úprava pokosu zavadáním, druh píce, vhodná konzervace) nízkou ztrátou sušiny (obsah sušiny při sklizni, počet operaci při zavadání, druh píce, průběh fermentace) čistotou (nízký obsah popelovin, stupeň znečistění, úroveň agrotechniky, výška strniště, způsob naskladňování) vysokou kvalitou řezanky (délka a kvalita řezanky, těsný vztah k obsahu sušiny a možnostem dusání, ovlivnění kvasného procesu, zahřívání a také zdraví bachorového metabolismu) vysokou kvalitou fermentačního procesu (obsah sušiny, přídavek silážních aditiv, technické normy při plnění, doba silážování, anaerobní podmínky, způsoby odběru, volba sklizňové technologie) aerobní stabilitou vysokou hygienickou kvalitou a dietetickou nezávadností. (cs)
- Quality silage is characterized high concentration of energy (the harvest stage, treatment miter zavadáním, forage type, suitable preservation) low loss of dry matter (dry matter content at harvest, number of operation during zavadání, type of forage, the course of fermentation) purity (low ash content, degree of pollution, the level of agricultural technologies, stubble height, method of stacking) high quality chop (chop length and quality, closely related to dry matter content and stamping capabilities, affecting the fermentation process, heating and health bachorového metabolism) high quality of the fermentation process (dry matter content, addition of silage additives, technical standards for performance, time of ensiling, anaerobic conditions, methods of collection, selection harvesting technology) aerobic stability high quality and hygienic dietary wholesomeness. (en)
|