About: Objemná krmiva a hlavní zásady pro zlepšení jejich kvality.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Kvalitní siláže se vyznačují vysokou koncentrací energie (stadium sklizně, úprava pokosu zavadáním, druh píce, vhodná konzervace) nízkou ztrátou sušiny (obsah sušiny při sklizni, počet operaci při zavadání, druh píce, průběh fermentace) čistotou (nízký obsah popelovin, stupeň znečistění, úroveň agrotechniky, výška strniště, způsob naskladňování) vysokou kvalitou řezanky (délka a kvalita řezanky, těsný vztah k obsahu sušiny a možnostem dusání, ovlivnění kvasného procesu, zahřívání a také zdraví bachorového metabolismu) vysokou kvalitou fermentačního procesu (obsah sušiny, přídavek silážních aditiv, technické normy při plnění, doba silážování, anaerobní podmínky, způsoby odběru, volba sklizňové technologie) aerobní stabilitou vysokou hygienickou kvalitou a dietetickou nezávadností.
  • Kvalitní siláže se vyznačují vysokou koncentrací energie (stadium sklizně, úprava pokosu zavadáním, druh píce, vhodná konzervace) nízkou ztrátou sušiny (obsah sušiny při sklizni, počet operaci při zavadání, druh píce, průběh fermentace) čistotou (nízký obsah popelovin, stupeň znečistění, úroveň agrotechniky, výška strniště, způsob naskladňování) vysokou kvalitou řezanky (délka a kvalita řezanky, těsný vztah k obsahu sušiny a možnostem dusání, ovlivnění kvasného procesu, zahřívání a také zdraví bachorového metabolismu) vysokou kvalitou fermentačního procesu (obsah sušiny, přídavek silážních aditiv, technické normy při plnění, doba silážování, anaerobní podmínky, způsoby odběru, volba sklizňové technologie) aerobní stabilitou vysokou hygienickou kvalitou a dietetickou nezávadností. (cs)
  • Quality silage is characterized high concentration of energy (the harvest stage, treatment miter zavadáním, forage type, suitable preservation) low loss of dry matter (dry matter content at harvest, number of operation during zavadání, type of forage, the course of fermentation) purity (low ash content, degree of pollution, the level of agricultural technologies, stubble height, method of stacking) high quality chop (chop length and quality, closely related to dry matter content and stamping capabilities, affecting the fermentation process, heating and health bachorového metabolism) high quality of the fermentation process (dry matter content, addition of silage additives, technical standards for performance, time of ensiling, anaerobic conditions, methods of collection, selection harvesting technology) aerobic stability high quality and hygienic dietary wholesomeness. (en)
Title
  • Objemná krmiva a hlavní zásady pro zlepšení jejich kvality.
  • Objemná krmiva a hlavní zásady pro zlepšení jejich kvality. (cs)
  • Roughages and halvní principles to improve their quality. (en)
skos:prefLabel
  • Objemná krmiva a hlavní zásady pro zlepšení jejich kvality.
  • Objemná krmiva a hlavní zásady pro zlepšení jejich kvality. (cs)
  • Roughages and halvní principles to improve their quality. (en)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/11:00178504!RIV12-MSM-43210___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6215648905)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 2
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 217086
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/11:00178504
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • method of harvest; structure; silages; fermentation (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [5E5CB7601A09]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Krmivářství
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • XV
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Doležal, Petr
  • Zeman, Ladislav
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1212-9992
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software