About: Vliv teploty ve stáji na složení a technologické vlastnosti bazénových vzorků mléka dojnic holštýnského plemene     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Mléčný skot je schopen se přizpůsobit široké škále klimatických podmínek, ale může být ovlivněn velkými výkyvy teplot v průběhu roku. Tepelný stres je aktuálním problémem ve Východní a Střední Evropě (NOVAK et al., 2009). Počasí v těchto zemí je charakterizováno vysokými letními teplotami spolu s mírnou vlhkostí. Termoneutrální zóna u dojnic je definována v rozmezí teplot vzduchu od 3 do 12 celsia a teplotní stres již od 25 celsia. Proto je skot fylogeneticky řazen původem, jako polární zvíře (HANUŠ et al., 2008). Kvůli vysoké variabilitě obsahových složek v mléce v průběhu roku a zvyšující se užitkovostí u dojnic v posledních letech, se vyžadují opakované analýzy základních parametrů mléka. Kromě klasických obsahových složek se stále více do popředí dostávají technologické vlastnosti mléka (ČEJNA a CHLÁDEK, 2004).
  • Mléčný skot je schopen se přizpůsobit široké škále klimatických podmínek, ale může být ovlivněn velkými výkyvy teplot v průběhu roku. Tepelný stres je aktuálním problémem ve Východní a Střední Evropě (NOVAK et al., 2009). Počasí v těchto zemí je charakterizováno vysokými letními teplotami spolu s mírnou vlhkostí. Termoneutrální zóna u dojnic je definována v rozmezí teplot vzduchu od 3 do 12 celsia a teplotní stres již od 25 celsia. Proto je skot fylogeneticky řazen původem, jako polární zvíře (HANUŠ et al., 2008). Kvůli vysoké variabilitě obsahových složek v mléce v průběhu roku a zvyšující se užitkovostí u dojnic v posledních letech, se vyžadují opakované analýzy základních parametrů mléka. Kromě klasických obsahových složek se stále více do popředí dostávají technologické vlastnosti mléka (ČEJNA a CHLÁDEK, 2004). (cs)
  • Dairy cattle are able to adapt to a wide range of climatic conditions, but may be affected by large temperature variations during the year. Heat stress is a current problem in Eastern and Central Europe (Novak et al., 2009). Weather in these countries is characterized by high summer temperatures with moderate humidity. Thermoneutral zone is defined in dairy cows in the air temperature range 3 to 12 Celsius and the temperature stress from 25 Celsius. Therefore, cattle are phylogenetically classified originally as polar animal (HANUŠ et al., 2008). Due to the high variability of content in milk constituents during the year and increasing yield in dairy cows in recent years, requiring repeated analysis of the basic parameters of milk. In addition to traditional content components are increasingly to the fore the technological properties of milk (police and cool, 2004). (en)
Title
  • Vliv teploty ve stáji na složení a technologické vlastnosti bazénových vzorků mléka dojnic holštýnského plemene
  • Vliv teploty ve stáji na složení a technologické vlastnosti bazénových vzorků mléka dojnic holštýnského plemene (cs)
  • Effect of temperature in the barn on the composition and technological properties of bulk milk samples of dairy cows of Holstein breed (en)
skos:prefLabel
  • Vliv teploty ve stáji na složení a technologické vlastnosti bazénových vzorků mléka dojnic holštýnského plemene
  • Vliv teploty ve stáji na složení a technologické vlastnosti bazénových vzorků mléka dojnic holštýnského plemene (cs)
  • Effect of temperature in the barn on the composition and technological properties of bulk milk samples of dairy cows of Holstein breed (en)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/11:00174638!RIV12-MSM-43210___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • S
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 239198
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/11:00174638
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • temperature; milk; technological properties (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [70F7AC89CEFA]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Mendelova univerzita v Brně
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno, POIRE s.r.o.
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Farmářská výroba sýrů a kysaných mléčných výrobků VIII.
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Chládek, Gustav
  • Falta, Daniel
  • Polák, Ondřej
  • Večeřa, Milan
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7375-509-6
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 118 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software