About: The effect of bread formula on evaluating rapid mix test     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cílem bylo zjistit, jak receptura (pšeničná mouka hladká světlá T 530, kvasnice, sůl, olej, zlepšující přípravek GKB-220) ovlivňují RMT test a pomocí senzorické analýzy zjistit spotřebitelské preference, přínos a využití v pekařském průmyslu. V každé receptuře byl změněn podíl suroviny (kvasnice, sůl a olej) v rozsahu + (-) 10% oproti standardu. Byly prokázány rozdíly mezi vzorky s různou recepturou, rozdíly nebyly způsobeny použitou moukou, ale ostatními surovinami. Z pohledu spotřebitele byly vzorky s vyšším podílem měněných surovin hodnoceny kladněji než standard, avšak tyto nepatrné změny v receptuře znamenaly vyšší náklady na výrobu pečiva.
  • Cílem bylo zjistit, jak receptura (pšeničná mouka hladká světlá T 530, kvasnice, sůl, olej, zlepšující přípravek GKB-220) ovlivňují RMT test a pomocí senzorické analýzy zjistit spotřebitelské preference, přínos a využití v pekařském průmyslu. V každé receptuře byl změněn podíl suroviny (kvasnice, sůl a olej) v rozsahu + (-) 10% oproti standardu. Byly prokázány rozdíly mezi vzorky s různou recepturou, rozdíly nebyly způsobeny použitou moukou, ale ostatními surovinami. Z pohledu spotřebitele byly vzorky s vyšším podílem měněných surovin hodnoceny kladněji než standard, avšak tyto nepatrné změny v receptuře znamenaly vyšší náklady na výrobu pečiva. (cs)
  • The aim was detect as different bread formulas (ground wheat flour T 530, yeast. salt, oil, improver GKB-220) influence results of RMT test and by help of sensory analysis discover consumer preferences and posible benefit and use in baker industry. In each formula, there was altered the rate of an appropriate raw material (yeast, salt and oil) in the range of + (-) 10 % compared with the standard. The most evident differences among the samples with higher rate of altered raw materials were evaluated as the best. (en)
Title
  • The effect of bread formula on evaluating rapid mix test
  • The effect of bread formula on evaluating rapid mix test (en)
  • The effect of bread formula on evaluating rapid mix test (cs)
skos:prefLabel
  • The effect of bread formula on evaluating rapid mix test
  • The effect of bread formula on evaluating rapid mix test (en)
  • The effect of bread formula on evaluating rapid mix test (cs)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/11:00174588!RIV12-MSM-43210___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 432100001)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 1
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 196188
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/11:00174588
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • raw materials; sensory analysis; Rapid mix test (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • SK - Slovenská republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [20CDC99D492F]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Potravinárstvo - Food Science (elektronická verze)
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 5
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Dvořáková, Petra
  • Kráčmar, Stanislav
  • Kučerová, Jindřiška
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1337-0960
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software