Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - In this thesis, the influence of enzymes on the quality of wines. For the evaluation of red wine varieties of St. Laurent, came from Habán cellars were used two types of enzymes and Rapidase Maxifruit and Rapidase Excolor. The results of objective measurement of color is evident that in wines with enzyme Rapidase Maxifruit increase the level of red color, which would correspond to one of its functions. Lower readings in the composite sample can again be explained by a different technology. We can say that enzymes are not as significant an impact on the tint, but rather affect the color saturation, which appears after four months as orange violet. Of all the measured values by spectrophotometry shows that not much difference between the two enzymes used, but the big changes are more in the course of maturation. Enzymes Rapidase Maxifurit Rapidase Excolor and positively affect the color, which is probably due to a higher proportion of extracted dyes, which are typical for red wine. (en)
- V této práci byl sledován vliv enzymů na kvalitu vín. Pro hodnocení červeného vína odrůdy Svatovavřinecké, z Habánských sklepů byly použity dva typy enzymů a Rapidase Maxifruit a Rapidase Excolor. Z výsledků objektivního měření barvy je zřejmé, že s vína s použitím enzymu Rapidase Maxifruit podpořili zvýšení úrovně červené barvy, která by odpovídala jedné z jeho vlstnosti. Můžeme říci, že použití enzymů, nemá tak významný dopad na odstín, ale má vliv na sytost barev.
- V této práci byl sledován vliv enzymů na kvalitu vín. Pro hodnocení červeného vína odrůdy Svatovavřinecké, z Habánských sklepů byly použity dva typy enzymů a Rapidase Maxifruit a Rapidase Excolor. Z výsledků objektivního měření barvy je zřejmé, že s vína s použitím enzymu Rapidase Maxifruit podpořili zvýšení úrovně červené barvy, která by odpovídala jedné z jeho vlstnosti. Můžeme říci, že použití enzymů, nemá tak významný dopad na odstín, ale má vliv na sytost barev. (cs)
|
Title
| - EFFECT OF ENZYMES ON THE QUALITY OF WINE (en)
- Vliv enzymů na kvalitu vín
- Vliv enzymů na kvalitu vín (cs)
|
skos:prefLabel
| - EFFECT OF ENZYMES ON THE QUALITY OF WINE (en)
- Vliv enzymů na kvalitu vín
- Vliv enzymů na kvalitu vín (cs)
|
skos:notation
| - RIV/62156489:43210/11:00174292!RIV12-MSM-43210___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62156489:43210/11:00174292
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - red wine; colour,; enzymes (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Potravinárstvo - Food Science (elektronická verze)
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Gregor, Tomáš
- Kučerová, Jindřiška
- Šottníková, Viera
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |