Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - In March of 2010 Seminar of the food quality and foodstuff observed an 36th anniversary of it's foundation at Mendel's university in Brno. Food Quality and Food Raw Materials Seminar is type of conference, where quality and food safety in various contexts are discussing. This year, there are lectures and posters about food safety and food quality. (en)
- Tradičně se v březnu u příležitosti veletrhů SALIMA nebo G+H koná v aule Mendelovy univerzity v Brně Seminář o jakosti potravin a potravinových surovin. Seminář, který je konferenčního typu, se zabývá problematikou jakosti a zdravotní nezávadnosti potravin a surovin rostlinného a živočišného původu ve všech souvislostech. Na programu bývají vyžádané přednášky, přednášená sdělení a plakátová sdělení. Na počátku března se v rámci Ingrových dnů 2011 konal na Mendelově univerzitě v Brně sedmatřicátý ročník Semináře o jakosti potravin a potravinových surovin. Na úvod hosty přivítal prorektor Mendelovy univerzity v Brně doc. Ing. Miroslav Havlíček, CSc. První sekci otevřel přednáškou docent Jiří Ruprich z Odboru hygieny výživy a bezpečnosti potravin v Brně (SZÚ v Praze) na téma Potraviny, výživa a zdraví. Shrnul jednotlivé přístupy k hodnocení potravin, které se liší již třeba geograficky, a to i v rámci EU. Komentoval, jakým způsobem mají média vliv na veřejné mínění s uvedením známých kauz ohledně jakosti a zdravotní nezávadnosti potravin, střety ohledně zdravotních tvrzení a i jakých rizik se nejvíce spotřebitelé jednotlivých zemích obávají. Toto téma rozvedla profesorka Jana Dostálová z VŠCHT v Praze, předsedkyně Odborné skupiny pro potravinářskou a agrikulturní chemii ČSCH a místopředsedkyně Společnosti pro výživu, když pohovořila o Mýtech o potravinách a výživě. Shrnula význam výživy, uvedla rizika z potravin uváděné odborníky ale i neodborníky, a naznačila, odkud by spotřebitel měl čerpat i neměl čerpat informace ohledně optimálního složení stravy. Dále vyjmenovala několik případů z minulosti a zdroje, ze kterých byly a jsou šířeny poplašné zprávy a nepravdivé, klamavé a zavádějící informace, které veřejnost bohužel považuje za hodnověrné. Na závěr uvedla vybrané mýty a ničím nepodložené informace v rámci jednotlivých skupin potravin, které se k lidem šíří nejčastěji z internetu, ať již elektronickou poštou nebo z různých webových stránek. V případě masa to mi
- Tradičně se v březnu u příležitosti veletrhů SALIMA nebo G+H koná v aule Mendelovy univerzity v Brně Seminář o jakosti potravin a potravinových surovin. Seminář, který je konferenčního typu, se zabývá problematikou jakosti a zdravotní nezávadnosti potravin a surovin rostlinného a živočišného původu ve všech souvislostech. Na programu bývají vyžádané přednášky, přednášená sdělení a plakátová sdělení. Na počátku března se v rámci Ingrových dnů 2011 konal na Mendelově univerzitě v Brně sedmatřicátý ročník Semináře o jakosti potravin a potravinových surovin. Na úvod hosty přivítal prorektor Mendelovy univerzity v Brně doc. Ing. Miroslav Havlíček, CSc. První sekci otevřel přednáškou docent Jiří Ruprich z Odboru hygieny výživy a bezpečnosti potravin v Brně (SZÚ v Praze) na téma Potraviny, výživa a zdraví. Shrnul jednotlivé přístupy k hodnocení potravin, které se liší již třeba geograficky, a to i v rámci EU. Komentoval, jakým způsobem mají média vliv na veřejné mínění s uvedením známých kauz ohledně jakosti a zdravotní nezávadnosti potravin, střety ohledně zdravotních tvrzení a i jakých rizik se nejvíce spotřebitelé jednotlivých zemích obávají. Toto téma rozvedla profesorka Jana Dostálová z VŠCHT v Praze, předsedkyně Odborné skupiny pro potravinářskou a agrikulturní chemii ČSCH a místopředsedkyně Společnosti pro výživu, když pohovořila o Mýtech o potravinách a výživě. Shrnula význam výživy, uvedla rizika z potravin uváděné odborníky ale i neodborníky, a naznačila, odkud by spotřebitel měl čerpat i neměl čerpat informace ohledně optimálního složení stravy. Dále vyjmenovala několik případů z minulosti a zdroje, ze kterých byly a jsou šířeny poplašné zprávy a nepravdivé, klamavé a zavádějící informace, které veřejnost bohužel považuje za hodnověrné. Na závěr uvedla vybrané mýty a ničím nepodložené informace v rámci jednotlivých skupin potravin, které se k lidem šíří nejčastěji z internetu, ať již elektronickou poštou nebo z různých webových stránek. V případě masa to mi (cs)
|
Title
| - XXXVIIth Seminar of the Food Quality and Foodstuff - Ingr's days 2011 (en)
- XXXVII. Seminář o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny 2011
- XXXVII. Seminář o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny 2011 (cs)
|
skos:prefLabel
| - XXXVIIth Seminar of the Food Quality and Foodstuff - Ingr's days 2011 (en)
- XXXVII. Seminář o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny 2011
- XXXVII. Seminář o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny 2011 (cs)
|
skos:notation
| - RIV/62156489:43210/11:00174084!RIV12-MSM-43210___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62156489:43210/11:00174084
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - quality; food; hygiene (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Jůzl, Miroslav
- Nedomová, Šárka
|
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |