Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The aim of this paper was to determine growth dynamic of bacteria species in samples of cow and goat milk and production of ethane, ethylene and carbon dioxide. In samples of goat and cow milk (raw and pasteurized), counts of microorganisms were found such as total count of microorganisms, coliform bacteria and enterococci. A complete content of these microorganisms resp. their metabolic activity responsible for food spoilage was found out as well. Samples of milk were inoculated by chosen microorganisms (Enterococcus faecium, Pseudomonas fluorescens, Proteus vulgaris, Enterobacter aerogenes, Escherichia coli). The pure culture of microorganisms for inoculation were given by Czech Collection of Microorganisms (CCM). During cultivation (3 days) at 6, 25 and 30 °C were determinated counts of microorganisms according to recommendations or standards. Samples were also tested by gas chromatography for carbon dioxide, ethane and ethylene concentration during cultivation at 6, 25 and 30 °C. Concentrations (en)
- Cílem této práce bylo zjistit dynamiku růstu vybraných druhů bakterií ve vzorcích kozího a kravského pasterovaného mléka. Dále stanovit v daných vzorcích produkci oxidu uhličitého, etanu a etylenu. Ve vzorcích kozího a kravského syrového a pasterovaného mléka byly zjištěny počty významných skupin mikroorganismů (celkový počet mikroorganismů, koliformní bakterie a enterokoky). Dále byl zjištěn podíl těchto mikroorganismů respektive jejich metabolické aktivity na kažení vybraných produktů. Vzorky mléka byly inokulovány vybranými mikroorganismy (Enterococcus faecium, Pseudomonas fluorescens, Enterobacter aerogenes, Escherichia coli). Čisté kultury mikroorganismů pro inokulaci vzorků byly pořízeny z České sbírky mikroorganismů (CCM). V průběhu jejich kultivace (3 dny) při 6, 25 a 30 °C byly podle norem nebo doporučení stanovovány jejich počty. U vzorků byly stanoveny plynovou chromatografií během kultivace při teplotě 6, 25 a 30 °C koncentrace 3 druhů plynů - oxid uhličitý, etan a etylen. Se zvyšujíc
- Cílem této práce bylo zjistit dynamiku růstu vybraných druhů bakterií ve vzorcích kozího a kravského pasterovaného mléka. Dále stanovit v daných vzorcích produkci oxidu uhličitého, etanu a etylenu. Ve vzorcích kozího a kravského syrového a pasterovaného mléka byly zjištěny počty významných skupin mikroorganismů (celkový počet mikroorganismů, koliformní bakterie a enterokoky). Dále byl zjištěn podíl těchto mikroorganismů respektive jejich metabolické aktivity na kažení vybraných produktů. Vzorky mléka byly inokulovány vybranými mikroorganismy (Enterococcus faecium, Pseudomonas fluorescens, Enterobacter aerogenes, Escherichia coli). Čisté kultury mikroorganismů pro inokulaci vzorků byly pořízeny z České sbírky mikroorganismů (CCM). V průběhu jejich kultivace (3 dny) při 6, 25 a 30 °C byly podle norem nebo doporučení stanovovány jejich počty. U vzorků byly stanoveny plynovou chromatografií během kultivace při teplotě 6, 25 a 30 °C koncentrace 3 druhů plynů - oxid uhličitý, etan a etylen. Se zvyšujíc (cs)
|
Title
| - Metabolická aktivita vybraných mikroorganismů v kravském a kozím mléce
- Metabolická aktivita vybraných mikroorganismů v kravském a kozím mléce (cs)
- METABOLIC ACTIVITY OF CHOSEN MICROORGANISMS IN COW AND GOAT MILK (en)
|
skos:prefLabel
| - Metabolická aktivita vybraných mikroorganismů v kravském a kozím mléce
- Metabolická aktivita vybraných mikroorganismů v kravském a kozím mléce (cs)
- METABOLIC ACTIVITY OF CHOSEN MICROORGANISMS IN COW AND GOAT MILK (en)
|
skos:notation
| - RIV/62156489:43210/11:00170561!RIV11-MSM-43210___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62156489:43210/11:00170561
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - milk; ethane; carbon dioxide; ethylene; microorganisms (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Mlékařské listy - zpravodaj
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Kalhotka, Libor
- Němcová, Michaela
- Fišerová, Helena
|
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |