About: Decarboxylase activity of Bacillus licheniformis and her influenced by temperature and duration of cultivation.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Působením bakteriálních dekarboxylas na volné aminokyseliny vznikají biogenní aminy. Biogenní aminy jsou nízkomolekulární dusíkaté báze významné v nízkých koncentracích pro fyziologické procesy ve všech živých organismech. V nadlimitních koncentracích však mohou mít na lidský organismus negativní vliv. Cílem práce bylo charakterizovat dekarboxylasovou aktivitu Bacillus licheniformis izolovaného ze vzorků mléka. Mikroorganismy byly inokulovány do zkumavek s diagnostickým médiem. Testovány byly tyto aminokyseliny: arginin, lysin, ornithin, phenylalanin, histidin, tyrosin a tryptofan při teplotách 6, 25, 30 a 37 °C. Inkubace mikroorganismů probíhala po dobu 10 dnů, přičemž každý den byly vizuálně zjišťovány výsledky jejich dekarboxylasové aktivity pomocí barevné reakce. Všechny testované mikroorganismy vykázaly pozitivní dekarboxylasovou aktivitu s tyrosinem, která byla regulována teplotou a ovlivněna dobou kultivace.
  • Působením bakteriálních dekarboxylas na volné aminokyseliny vznikají biogenní aminy. Biogenní aminy jsou nízkomolekulární dusíkaté báze významné v nízkých koncentracích pro fyziologické procesy ve všech živých organismech. V nadlimitních koncentracích však mohou mít na lidský organismus negativní vliv. Cílem práce bylo charakterizovat dekarboxylasovou aktivitu Bacillus licheniformis izolovaného ze vzorků mléka. Mikroorganismy byly inokulovány do zkumavek s diagnostickým médiem. Testovány byly tyto aminokyseliny: arginin, lysin, ornithin, phenylalanin, histidin, tyrosin a tryptofan při teplotách 6, 25, 30 a 37 °C. Inkubace mikroorganismů probíhala po dobu 10 dnů, přičemž každý den byly vizuálně zjišťovány výsledky jejich dekarboxylasové aktivity pomocí barevné reakce. Všechny testované mikroorganismy vykázaly pozitivní dekarboxylasovou aktivitu s tyrosinem, která byla regulována teplotou a ovlivněna dobou kultivace. (cs)
  • The activity of decarboxylase with amino-acids leads to the formation of biogenic amines. Biogenic amines, i.e. nitrogenous low-molecular organic bases are important in low concentration for physiological processes in all live organisms. However, they may have toxicological effects on humans when consumed in food in high amounts. The purpose of our experiments was to determine decarboxylase activity (DA) of Bacillus licheniformis isolated from milk. Microorganisms were inoculated in test-tubes with diagnostic medium. Tested amino-acids were arginine, lysine, ornithine, phenylalnine, histidine, tyrosine, tryptophane at the temperature of 6, 25, 30 a 37 °C. Incubation of microorganisms was carried out of 10 days and each day the results of the decarboxylase activity were visually detected using the color reaction. All of tested microorganisms showed significant activity of decarboxylase with tyrosine which was regulated by temperature and influenced by duration of cultivation. (en)
Title
  • Decarboxylase activity of Bacillus licheniformis and her influenced by temperature and duration of cultivation. (en)
  • Dekarboxylasová aktivita Bacillus licheniformis a její ovlivnění teplotou a dobou kultivace
  • Dekarboxylasová aktivita Bacillus licheniformis a její ovlivnění teplotou a dobou kultivace (cs)
skos:prefLabel
  • Decarboxylase activity of Bacillus licheniformis and her influenced by temperature and duration of cultivation. (en)
  • Dekarboxylasová aktivita Bacillus licheniformis a její ovlivnění teplotou a dobou kultivace
  • Dekarboxylasová aktivita Bacillus licheniformis a její ovlivnění teplotou a dobou kultivace (cs)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/11:00169200!RIV12-MSM-43210___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(2B08069), V, Z(MSM2678846201)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 124
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 193208
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/11:00169200
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Bacillus licheniformis; decarboxylase activity (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [DDB196C7CF18]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Mlékařské listy-Zpravodaj
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Havlíková, Šárka
  • Kalhotka, Libor
  • Němcová, Michaela
  • Vyletělová, Marcela
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1212-950X
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software