About: Using probiotic strains for sourdough production     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Our aim was to use probiotic strains for the production of sourdough and test their antimicrobial activity by using turbidimetric method. The experimens tested inhibitive activity against some pathogens which can appear in sourdough. Evidently probiotic microorganisms decrease count of pathogens as Echerichia coli, Staphyloccocus aureus and Bacillus cereus. There is possibility in developing new sourdough starters containing probiotic culture which could be advantageous in bakery technologies. (en)
  • Cílem práce bylo vyzkoušet kmeny probiotických bakterií pro výrobu kvasu a otestovat jejich antimikrobiální aktivitu turbidimetrickou metodou. Inhibiční aktivita byla vyzkoušena na některých patogenních mikroorganismech, které se mohou objevit v kvasu. Je zřejmé, že probiotické mikroorganismy snižují vitalitu patogenů jako je Escherichia coli, Staphylococcus aureus a Bacillus cereus. Tato práce objevuje možnosti vývoje nových startovacích kultur pro kvas obsahující probiotické bakterie. Tento kvas by poskytovat výhody oproti komerčním kvasům v pekařské technologii.
  • Cílem práce bylo vyzkoušet kmeny probiotických bakterií pro výrobu kvasu a otestovat jejich antimikrobiální aktivitu turbidimetrickou metodou. Inhibiční aktivita byla vyzkoušena na některých patogenních mikroorganismech, které se mohou objevit v kvasu. Je zřejmé, že probiotické mikroorganismy snižují vitalitu patogenů jako je Escherichia coli, Staphylococcus aureus a Bacillus cereus. Tato práce objevuje možnosti vývoje nových startovacích kultur pro kvas obsahující probiotické bakterie. Tento kvas by poskytovat výhody oproti komerčním kvasům v pekařské technologii. (cs)
Title
  • Using probiotic strains for sourdough production (en)
  • Použití probiotických bakterií pro výrobu kvasu
  • Použití probiotických bakterií pro výrobu kvasu (cs)
skos:prefLabel
  • Using probiotic strains for sourdough production (en)
  • Použití probiotických bakterií pro výrobu kvasu
  • Použití probiotických bakterií pro výrobu kvasu (cs)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/10:00234858!RIV15-MSM-43210___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • S
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 280546
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/10:00234858
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • probiotic strains; antimicrobial activity; sourdough; microorganisms (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [F52AC2F5342F]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • MendelNet 2010 - Proceedings of International Ph.D. Students Conference
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kalhotka, Libor
  • Přichystalová, Jitka
  • Beganović, Jasna
  • Habjanič, Ksenija
  • Kos, Blaženka
  • Leboš Pavunc, Andreja
  • Šušković, Jagoda
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open...ain/vavai/riv/wos
  • 341786800097
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7375-453-2
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software