Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
rdfs:seeAlso
| |
Description
| - Our aim was to use probiotic strains for the production of sourdough and test their antimicrobial activity by using turbidimetric method. The experimens tested inhibitive activity against some pathogens which can appear in sourdough. Evidently probiotic microorganisms decrease count of pathogens as Echerichia coli, Staphyloccocus aureus and Bacillus cereus. There is possibility in developing new sourdough starters containing probiotic culture which could be advantageous in bakery technologies. (en)
- Cílem práce bylo vyzkoušet kmeny probiotických bakterií pro výrobu kvasu a otestovat jejich antimikrobiální aktivitu turbidimetrickou metodou. Inhibiční aktivita byla vyzkoušena na některých patogenních mikroorganismech, které se mohou objevit v kvasu. Je zřejmé, že probiotické mikroorganismy snižují vitalitu patogenů jako je Escherichia coli, Staphylococcus aureus a Bacillus cereus. Tato práce objevuje možnosti vývoje nových startovacích kultur pro kvas obsahující probiotické bakterie. Tento kvas by poskytovat výhody oproti komerčním kvasům v pekařské technologii.
- Cílem práce bylo vyzkoušet kmeny probiotických bakterií pro výrobu kvasu a otestovat jejich antimikrobiální aktivitu turbidimetrickou metodou. Inhibiční aktivita byla vyzkoušena na některých patogenních mikroorganismech, které se mohou objevit v kvasu. Je zřejmé, že probiotické mikroorganismy snižují vitalitu patogenů jako je Escherichia coli, Staphylococcus aureus a Bacillus cereus. Tato práce objevuje možnosti vývoje nových startovacích kultur pro kvas obsahující probiotické bakterie. Tento kvas by poskytovat výhody oproti komerčním kvasům v pekařské technologii. (cs)
|
Title
| - Using probiotic strains for sourdough production (en)
- Použití probiotických bakterií pro výrobu kvasu
- Použití probiotických bakterií pro výrobu kvasu (cs)
|
skos:prefLabel
| - Using probiotic strains for sourdough production (en)
- Použití probiotických bakterií pro výrobu kvasu
- Použití probiotických bakterií pro výrobu kvasu (cs)
|
skos:notation
| - RIV/62156489:43210/10:00234858!RIV15-MSM-43210___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62156489:43210/10:00234858
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - probiotic strains; antimicrobial activity; sourdough; microorganisms (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - MendelNet 2010 - Proceedings of International Ph.D. Students Conference
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Kalhotka, Libor
- Přichystalová, Jitka
- Beganović, Jasna
- Habjanič, Ksenija
- Kos, Blaženka
- Leboš Pavunc, Andreja
- Šušković, Jagoda
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open...ain/vavai/riv/wos
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |