Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
rdfs:seeAlso
| |
Description
| - Cílem pokusu bylo zhodnotit vlivy ovlivňující hodnoty stravitelnosti neutrálně detergentní vlákniny. Pokus probíhal na 2 různých stanovištích, na kterých byly pěstovány 3 kukuřičné hybridy s různým číslem FAO (230, 260, 280). Při silážování byla hmota každého hybridu a stanoviště buďto bez ošetření (kontrola), nebo byla hmota ošetřena bakteriálním inokulantem (15g/t hmoty), nebo chemickým aditivem (2l/t hmoty). Po 80 dnech fermentace byly odebrány vzorky jednotlivých siláží a analyzovány na sušinu, chemické složení a fermentační proces. Dále byly vzorky kukuřičných siláží podrobeny analýze na degradovatelnost škrobu a stravitelnost neutrálně detergentní vlákniny. Při stanovení degradovatelnosti škrobu a stravitelnosti NDV bylo použito metody %22in sacco%22. Navzdory výsledkům několika vědeckých prací, kde byl potvrzen vliv hybridu na stravitelnost NDV, nebyl v našem pokusu vliv hybridu na stravitelnost NDV nalezen. V současné době však probíhá šlechtění nových odrůd a hybridů, které se vyznačují právě vyšší stravitelností NDV. Taktéž nebyl potvrzen vliv použité silážní přísady na stravitelnost NDV. Z výsledků pokusu však vyplynula závislost chemického složení siláže na stravitelnost NDV a to ve smyslu obsahu škrobu a obsahu samotné NDV.
- Cílem pokusu bylo zhodnotit vlivy ovlivňující hodnoty stravitelnosti neutrálně detergentní vlákniny. Pokus probíhal na 2 různých stanovištích, na kterých byly pěstovány 3 kukuřičné hybridy s různým číslem FAO (230, 260, 280). Při silážování byla hmota každého hybridu a stanoviště buďto bez ošetření (kontrola), nebo byla hmota ošetřena bakteriálním inokulantem (15g/t hmoty), nebo chemickým aditivem (2l/t hmoty). Po 80 dnech fermentace byly odebrány vzorky jednotlivých siláží a analyzovány na sušinu, chemické složení a fermentační proces. Dále byly vzorky kukuřičných siláží podrobeny analýze na degradovatelnost škrobu a stravitelnost neutrálně detergentní vlákniny. Při stanovení degradovatelnosti škrobu a stravitelnosti NDV bylo použito metody %22in sacco%22. Navzdory výsledkům několika vědeckých prací, kde byl potvrzen vliv hybridu na stravitelnost NDV, nebyl v našem pokusu vliv hybridu na stravitelnost NDV nalezen. V současné době však probíhá šlechtění nových odrůd a hybridů, které se vyznačují právě vyšší stravitelností NDV. Taktéž nebyl potvrzen vliv použité silážní přísady na stravitelnost NDV. Z výsledků pokusu však vyplynula závislost chemického složení siláže na stravitelnost NDV a to ve smyslu obsahu škrobu a obsahu samotné NDV. (cs)
- The aim of this work was to evaluate the influence of used silage preparations, localities and hybrids on values of the neutral detergent fiber (NDF) digestibility. The part of this study was to review the influence of maize silage starch and its quality on the NDF value. In the experiment was given the fresh matter of three hybrids from 2 different localities. At the ensile was the matter treated by biological and chemical preparation. It was made parallel the control silage (i. e. without silage preparation). The high significant differences (p<0,01) in the NDF contents were detected at the level of different localities. The NDF digestibility was high significantly (p<0,01) different between the localities. The used hybrid neither the silage preparation did not influence significantly the NDF digestibility values. It ensued further from the results the high correlation (r=0,92) between the content of starch and NDF digestibility. At the increasing content of starch decreases the NDF digestibility. (en)
|
Title
| - Vliv hybridu, stanoviště a silážního aditiva na stravitelnost nutrálně detergentní vlákniny kukuřičné siláže.
- Vliv hybridu, stanoviště a silážního aditiva na stravitelnost nutrálně detergentní vlákniny kukuřičné siláže. (cs)
- The influence of hybrid, locality and silage preparation on the neutral detergent fiber digestibility. (en)
|
skos:prefLabel
| - Vliv hybridu, stanoviště a silážního aditiva na stravitelnost nutrálně detergentní vlákniny kukuřičné siláže.
- Vliv hybridu, stanoviště a silážního aditiva na stravitelnost nutrálně detergentní vlákniny kukuřičné siláže. (cs)
- The influence of hybrid, locality and silage preparation on the neutral detergent fiber digestibility. (en)
|
skos:notation
| - RIV/62156489:43210/10:00164982!RIV15-MSM-43210___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62156489:43210/10:00164982
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - maize silage; NDF digestibility; starch (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - MendelNet 2010 - Proceedings of International Ph.D. Students Conference
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Doležal, Petr
- Poštulka, Roman
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open...ain/vavai/riv/wos
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |