About: Mikrobiologické hodnocení vybraných sýrů     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Article inscribe to microbiological evaluation cheeses from goats milk. (en)
  • Sýry jsou, jak uvádí Görner et Valík (2004), více nebo méně koncentrované bílkovinné a tukové produkty vzniklé srážením kaseinu, který obaluje mléčný tuk a část syrovátky, s přidanou solí, fermentované sacharolyticky, proteolyticky a lipolyticky působením mléčných, mikrobiálních a syřidlových enzymů. Vlastní výroba sýrů je složitý proces, ve kterém jsou kladeny vysoké technologické i hygienické nároky nejen na mléko ale i na jednotlivé fáze výroby. Sýry jsou náročné na surovinu i z hlediska mikrobiologického (Čurda, 2009). Mléko nesmí obsahovat patogenní mikroorganismy, nevhodné je však i mléko, které je kontaminováno velkým množstvím psychrotrofních mikroorganismů, koliformních bakterií a bakterií máselného kvašení. Cílem práce bylo stanovit významné skupiny mikroorganismů u vybraných sýrů. Vybrané druhy sýrů byly po vizuální stránce horší kvality. Mikrobiologická analýza prokázala u všech sýrů relativně vysoké počty nežádoucích mikroorganismů. Nelze jednoznačně stanovit pořadí sýrů podle kvality. Srovnáme -- li však výrobce, relativně nejhůře si stojí výrobce d. Závěrem lze říci, že je potřeba věnovat maximální péči zabezpečení hygieny při získávání mléka i při samotné při výrobě sýrů.
  • Sýry jsou, jak uvádí Görner et Valík (2004), více nebo méně koncentrované bílkovinné a tukové produkty vzniklé srážením kaseinu, který obaluje mléčný tuk a část syrovátky, s přidanou solí, fermentované sacharolyticky, proteolyticky a lipolyticky působením mléčných, mikrobiálních a syřidlových enzymů. Vlastní výroba sýrů je složitý proces, ve kterém jsou kladeny vysoké technologické i hygienické nároky nejen na mléko ale i na jednotlivé fáze výroby. Sýry jsou náročné na surovinu i z hlediska mikrobiologického (Čurda, 2009). Mléko nesmí obsahovat patogenní mikroorganismy, nevhodné je však i mléko, které je kontaminováno velkým množstvím psychrotrofních mikroorganismů, koliformních bakterií a bakterií máselného kvašení. Cílem práce bylo stanovit významné skupiny mikroorganismů u vybraných sýrů. Vybrané druhy sýrů byly po vizuální stránce horší kvality. Mikrobiologická analýza prokázala u všech sýrů relativně vysoké počty nežádoucích mikroorganismů. Nelze jednoznačně stanovit pořadí sýrů podle kvality. Srovnáme -- li však výrobce, relativně nejhůře si stojí výrobce d. Závěrem lze říci, že je potřeba věnovat maximální péči zabezpečení hygieny při získávání mléka i při samotné při výrobě sýrů. (cs)
Title
  • Mikrobiologické hodnocení vybraných sýrů
  • Microbiological evaluation of cheeses (en)
  • Mikrobiologické hodnocení vybraných sýrů (cs)
skos:prefLabel
  • Mikrobiologické hodnocení vybraných sýrů
  • Microbiological evaluation of cheeses (en)
  • Mikrobiologické hodnocení vybraných sýrů (cs)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/10:00162211!RIV12-MSM-43210___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(2B08069), V
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 271376
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/10:00162211
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • microorganisms; cheeses (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [07074BEA8AF6]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Mendelu v Brně
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Zemědělská 1, 613 00 Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Farmářská výroba sýrů a kysaných mléčných výrobků
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kalhotka, Libor
  • Šustová, Květoslava
  • Lužová, Táňa
  • Němcová, Michaela
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7375-402-0
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software