About: Stanovení extraktu v zrnu ječmene enzymatickou cestou     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Metodika řeší stanovení extraktu v ječmeni pomocí enzymových preparátů komerčně dostupných na trhu. Navržené enzymy rozštěpí obsah zrna ječmene podobně, jako k tomu dochází při sladování (klíčení v řízených podmínkách); odpadá tedy potřeba zrno ječmene sladovat. Metodika byla navržena a ověřena na základě porovnání výsledků dosažených enzymatickým rozkladem zrna ječmene s metodami používanými konvenčně (stanovení extraktu v ječmeni podle Bishopa; stanovení extraktu ve sladu dle EBC).
  • Metodika řeší stanovení extraktu v ječmeni pomocí enzymových preparátů komerčně dostupných na trhu. Navržené enzymy rozštěpí obsah zrna ječmene podobně, jako k tomu dochází při sladování (klíčení v řízených podmínkách); odpadá tedy potřeba zrno ječmene sladovat. Metodika byla navržena a ověřena na základě porovnání výsledků dosažených enzymatickým rozkladem zrna ječmene s metodami používanými konvenčně (stanovení extraktu v ječmeni podle Bishopa; stanovení extraktu ve sladu dle EBC). (cs)
  • The certified methodology deals with establishing the extract content in barley by the means of enzymatic preparations commercially available. The suggested enzymes will split the barley grain's content in a similar way as when malting takes place (germination under controlled conditions); therefore, there is no need to malt the barley grain. The methodology was designed and verified on the basis of the comparison between the results attainted by the enzymatic decomposition of the barley grain and those achieved by the conventionally used methods (establishing the extract content in barley according to Bishop; determination of the extract content in malt according to EBC). (en)
Title
  • Stanovení extraktu v zrnu ječmene enzymatickou cestou
  • Stanovení extraktu v zrnu ječmene enzymatickou cestou (cs)
  • Assessment of barley grain extract content using the enzymatic way (en)
skos:prefLabel
  • Stanovení extraktu v zrnu ječmene enzymatickou cestou
  • Stanovení extraktu v zrnu ječmene enzymatickou cestou (cs)
  • Assessment of barley grain extract content using the enzymatic way (en)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/10:00160640!RIV11-MSM-43210___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1M0570)
http://linked.open...certifikacniOrgan
  • Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský, Hroznová 2, 656 06 Brno, Česká republika
http://linked.open.../datumCertifikace
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Na rozdíl od stanovení extraktu ve sladu (EBC) odpadá při použití této metodiky sladování ječmene, lze použít přímo zrno. Tímto postupem se šetří čas vynaložený ke sladování, ale i finanční náklady a energie.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 289690
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/10:00160640
http://linked.open...terniIdentifikace
  • 496-5/KÚ/2010
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • malt; grain; EBC; grain enzymes; certified methodology; malting; barley; extract; Bishop (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [D76F717D6AC5]
http://linked.open...okalizaceVysledku
  • Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s., Sladařský ústav Brno, Mostecká 7, 614 00 Brno
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • 496-5/KÚ/2010
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Gregor, Tomáš
  • Hřivna, Luděk
  • Šottníková, Viera
  • Cerkal, Radim
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software