Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Metodika řeší stanovení extraktu v ječmeni pomocí enzymových preparátů komerčně dostupných na trhu. Navržené enzymy rozštěpí obsah zrna ječmene podobně, jako k tomu dochází při sladování (klíčení v řízených podmínkách); odpadá tedy potřeba zrno ječmene sladovat. Metodika byla navržena a ověřena na základě porovnání výsledků dosažených enzymatickým rozkladem zrna ječmene s metodami používanými konvenčně (stanovení extraktu v ječmeni podle Bishopa; stanovení extraktu ve sladu dle EBC).
- Metodika řeší stanovení extraktu v ječmeni pomocí enzymových preparátů komerčně dostupných na trhu. Navržené enzymy rozštěpí obsah zrna ječmene podobně, jako k tomu dochází při sladování (klíčení v řízených podmínkách); odpadá tedy potřeba zrno ječmene sladovat. Metodika byla navržena a ověřena na základě porovnání výsledků dosažených enzymatickým rozkladem zrna ječmene s metodami používanými konvenčně (stanovení extraktu v ječmeni podle Bishopa; stanovení extraktu ve sladu dle EBC). (cs)
- The certified methodology deals with establishing the extract content in barley by the means of enzymatic preparations commercially available. The suggested enzymes will split the barley grain's content in a similar way as when malting takes place (germination under controlled conditions); therefore, there is no need to malt the barley grain. The methodology was designed and verified on the basis of the comparison between the results attainted by the enzymatic decomposition of the barley grain and those achieved by the conventionally used methods (establishing the extract content in barley according to Bishop; determination of the extract content in malt according to EBC). (en)
|
Title
| - Stanovení extraktu v zrnu ječmene enzymatickou cestou
- Stanovení extraktu v zrnu ječmene enzymatickou cestou (cs)
- Assessment of barley grain extract content using the enzymatic way (en)
|
skos:prefLabel
| - Stanovení extraktu v zrnu ječmene enzymatickou cestou
- Stanovení extraktu v zrnu ječmene enzymatickou cestou (cs)
- Assessment of barley grain extract content using the enzymatic way (en)
|
skos:notation
| - RIV/62156489:43210/10:00160640!RIV11-MSM-43210___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...certifikacniOrgan
| - Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský, Hroznová 2, 656 06 Brno, Česká republika
|
http://linked.open.../datumCertifikace
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...onomickeParametry
| - Na rozdíl od stanovení extraktu ve sladu (EBC) odpadá při použití této metodiky sladování ječmene, lze použít přímo zrno. Tímto postupem se šetří čas vynaložený ke sladování, ale i finanční náklady a energie.
|
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62156489:43210/10:00160640
|
http://linked.open...terniIdentifikace
| |
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - malt; grain; EBC; grain enzymes; certified methodology; malting; barley; extract; Bishop (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...okalizaceVysledku
| - Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s., Sladařský ústav Brno, Mostecká 7, 614 00 Brno
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...echnickeParametry
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Gregor, Tomáš
- Hřivna, Luděk
- Šottníková, Viera
- Cerkal, Radim
|
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |