Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Determination of protective measures for grain destined for storage requires the knowledge of the way and time of colonization with individual microbial pathogens, most of which are fungi that strongly affect the quality of production. The most frequent species colonizing barley seeds are fungi of genera Alternaria, Cladosporium, Epicoccum, Fusarium, Aspergillus and Penicillium. The current fungicidal protection does not guarantee sufficient protection against fusarioses of seed and ears. The most efficient fungicides against ear fusarioses are formulas containing sterol demethylation inhibiting (DMI) fugicides; when using them it is important to know the most suitable term for their application, i.e. the period of maximum risk of infection. No directed protection against seed fusarioses is being carried out (no distinction is being made between seed and ear fusarioses, and also because of sanitary reasons), although seed infection can arise later, after flowering.The exact correlations between (en)
- Pro stanovení ochranných opatření pro zrno určené k uskladnění je nutné znát způsob a dobu osídlení jednotlivými patogeny. Největší podíl mikroorganismů tvoří houby, s nimiž je často spojována kvalita produkce. Nejčastěji zaznamenanými druhy na zrnu ječmene byly houby r. Alternaria, Cladosporium, Epicoccum, Fusarium, Aspergillus a Penicillium. Současná fungicidní ochrana není zárukou dostatečně účinné ochrany proti infekci klasů a zrn houbami r. Fusarium. K nejúčinnějším fungicidům proti napadení klasů fusarii patří přípravky obsahující účinné látky ze skupiny DMI-fungicidů (inhibice demethylace sterolů), avšak je třeba stanovit vhodný termín aplikace, tj. období maximálního nebezpečí infekce. Cílená ochrana proti fusariózám zrna se neprovádí (nerozlišuje se napadení klasů a zrn, a také z hygienických důvodů), i když infekce zrn fusarii může nastat i později (po kvetení). Přesné korelace mezi výskytem fusarií a produkcí mykotoxinů nejsou známy, stejně jako mechanismus působení fungicidů na produkci m
- Pro stanovení ochranných opatření pro zrno určené k uskladnění je nutné znát způsob a dobu osídlení jednotlivými patogeny. Největší podíl mikroorganismů tvoří houby, s nimiž je často spojována kvalita produkce. Nejčastěji zaznamenanými druhy na zrnu ječmene byly houby r. Alternaria, Cladosporium, Epicoccum, Fusarium, Aspergillus a Penicillium. Současná fungicidní ochrana není zárukou dostatečně účinné ochrany proti infekci klasů a zrn houbami r. Fusarium. K nejúčinnějším fungicidům proti napadení klasů fusarii patří přípravky obsahující účinné látky ze skupiny DMI-fungicidů (inhibice demethylace sterolů), avšak je třeba stanovit vhodný termín aplikace, tj. období maximálního nebezpečí infekce. Cílená ochrana proti fusariózám zrna se neprovádí (nerozlišuje se napadení klasů a zrn, a také z hygienických důvodů), i když infekce zrn fusarii může nastat i později (po kvetení). Přesné korelace mezi výskytem fusarií a produkcí mykotoxinů nejsou známy, stejně jako mechanismus působení fungicidů na produkci m (cs)
|
Title
| - Mykoflóra zrn sladovnických odrůd a linií ječmene jarního na lokalitách Kroměříž a Žabčice
- Seed mycoflora of malting varieties and lines of spring barley in localities Kroměříž a Žabčice (en)
- Mykoflóra zrn sladovnických odrůd a linií ječmene jarního na lokalitách Kroměříž a Žabčice (cs)
|
skos:prefLabel
| - Mykoflóra zrn sladovnických odrůd a linií ječmene jarního na lokalitách Kroměříž a Žabčice
- Seed mycoflora of malting varieties and lines of spring barley in localities Kroměříž a Žabčice (en)
- Mykoflóra zrn sladovnických odrůd a linií ječmene jarního na lokalitách Kroměříž a Žabčice (cs)
|
skos:notation
| - RIV/62156489:43210/10:00157190!RIV11-MSM-43210___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62156489:43210/10:00157190
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - spring barley; mycotoxins; mycoflora (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Kvasný průmysl : Časopis pro výrobu nápojů a biochemické technologie = Journal for brewing, malting & beverage industry
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Šafránková, Ivana
- Kmoch, Martin
- Marková, Jaroslava
|
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |