About: Variabilita kaseinu ve vztahu k dalším dusíkatým látkám v mléce     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • This work deals with relationship between protein, casein and urea in cow's milk during a year. It was analysed about 6200 samples of milk every month. It showed that milk protein and casein concentrations were lower in summer months. The variability of casein number was confirmed (in January was casein number 72; in August was casein number 77). The maximum content of urea was in January (19,9 mg /100 ml) and the minimum content of urea was in October (26,5 mg /100 ml). About 20 % of cows have deficiency of energy between May and August; about 36 % has deficiency of energy in June yet. Cows suffered surfeit of energy between October and January, in November was about 33 % of cows. There was determined deficiency of protein in feeding amount between November and January. (en)
  • Cílem práce bylo vyhodnotit roční variabilitu dusíkatých látek mléka, konkrétně celkových bílkovin, kaseinu a močoviny na základě výsledků rozboru mléka v centrální laboratoři. Ze sledování vzájemné souvislosti jednotlivých složek mléka se ukázalo, že se zvyšujícím se obsahem bílkovin se zvyšoval obsah kaseinu, obsah močoviny nejprve vzrůstal a to do intervalu 3,6 až 3,8, pak spíše klesal. Hodnota kaseinového čísla mírně klesala od ledna do srpna ( 73 >> 72 ), v září se zvýšila na 75 a do prosince hodnota kaseinového čísla stoupala až na 77. Období květen až srpen trpělo nad 20 % dojnic nedostatkem energie, v červnu se dokonce tato hodnota zvýšila až na 36 % veškerých dojnic. V měsících říjen až leden měly dojnice přebytek energie, v listopadu to byla téměř třetina z celkového počtu. Na druhé straně bylo v krmné dávce bílkovin nedostatek v měsících listopad až leden, po zbytek roku bylo v krmné dávce bílkovin spíše přebytek. U značného počtu sledovaných vzorků mléka byl zaznamenán zvýšený obsah
  • Cílem práce bylo vyhodnotit roční variabilitu dusíkatých látek mléka, konkrétně celkových bílkovin, kaseinu a močoviny na základě výsledků rozboru mléka v centrální laboratoři. Ze sledování vzájemné souvislosti jednotlivých složek mléka se ukázalo, že se zvyšujícím se obsahem bílkovin se zvyšoval obsah kaseinu, obsah močoviny nejprve vzrůstal a to do intervalu 3,6 až 3,8, pak spíše klesal. Hodnota kaseinového čísla mírně klesala od ledna do srpna ( 73 >> 72 ), v září se zvýšila na 75 a do prosince hodnota kaseinového čísla stoupala až na 77. Období květen až srpen trpělo nad 20 % dojnic nedostatkem energie, v červnu se dokonce tato hodnota zvýšila až na 36 % veškerých dojnic. V měsících říjen až leden měly dojnice přebytek energie, v listopadu to byla téměř třetina z celkového počtu. Na druhé straně bylo v krmné dávce bílkovin nedostatek v měsících listopad až leden, po zbytek roku bylo v krmné dávce bílkovin spíše přebytek. U značného počtu sledovaných vzorků mléka byl zaznamenán zvýšený obsah (cs)
Title
  • Variabilita kaseinu ve vztahu k dalším dusíkatým látkám v mléce
  • Variabilita kaseinu ve vztahu k dalším dusíkatým látkám v mléce (cs)
  • Variability of casein and nitrogenous matter in milk (en)
skos:prefLabel
  • Variabilita kaseinu ve vztahu k dalším dusíkatým látkám v mléce
  • Variabilita kaseinu ve vztahu k dalším dusíkatým látkám v mléce (cs)
  • Variability of casein and nitrogenous matter in milk (en)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/10:00155270!RIV11-MSM-43210___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 432100001)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 1
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 295267
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/10:00155270
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • cow milk; protein; urea; nutrition (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [7A63CCD463DC]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Výzkum v chovu skotu : Cattle research
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 2010
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Šustová, Květoslava
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 0139-7265
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software