About: VLIV KLIMATICKÝCH PODMÍNEK NA DORMANCI OBILEK JEČMENE     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • This paper presents results of a statisticaů analysis of four-year results of studies on changes in production of ethylene, ethane, and carbon dioxide in germinationg malting barley caryopses within the period of post-harvest maturation of caryopses. The quality of produced malt is determined by the homogeneity and the degree of its modification. Experiments were carruied out in the following intervals: immediately after the harvest, 3 weeks, and 6 weeks after the harvest, respectively. Barley crops were cultivated in one site and the obtained results were related to the course of weather in years 2005 - 2008. Statistically significant correlations existed between production of individual gases on the one hand and sums of active temperatures, precipitation, and number of solar radiaton both within the whole growing season and last two decades before the harvest on the other. The occurrence of higher temperatures and more intensive solar radiation 20 day prior to the harvest intensified the dormancy a (en)
  • V práci jsou statisticky zpracovány čtyřleté výsledky sledování změn v produkci ethylenu, etanu a oxidu uhličitého klíčícími obilkami ječmene při výrobě sladu v průběhu posklizňového dozrávání obilek. Kvalita vyrobeného sladu je vyjádřena jeho homogenitou a modifikací. Pokusy byly provedeny v termínu ihned po sklizni, 3 a 6 týdnů po sklizni. Ječmeny byly vypěstovány na jednom stanovišti a výsledky jsou vztaženy k průběhu počasí jednotlivých ročníků sklizní 2005 - 2008. Byly stanoveny statisticky průkazné závislosti produkce jednotlivých plynů na sumě aktivních teplot, úhrnu srážek a počtu hodin záření za celou vegetaci ječmene a za poslední dvě dekády před sklizní. Vyšší teploty a záření 20 dni před sklizní zesilují dormanci a snižují produkci CO2. Vyšší srážky v termínu 20 dní před sklizní zvyšují produkci CO2 a souvisí s kratší a méně intenzivní dormancí.
  • V práci jsou statisticky zpracovány čtyřleté výsledky sledování změn v produkci ethylenu, etanu a oxidu uhličitého klíčícími obilkami ječmene při výrobě sladu v průběhu posklizňového dozrávání obilek. Kvalita vyrobeného sladu je vyjádřena jeho homogenitou a modifikací. Pokusy byly provedeny v termínu ihned po sklizni, 3 a 6 týdnů po sklizni. Ječmeny byly vypěstovány na jednom stanovišti a výsledky jsou vztaženy k průběhu počasí jednotlivých ročníků sklizní 2005 - 2008. Byly stanoveny statisticky průkazné závislosti produkce jednotlivých plynů na sumě aktivních teplot, úhrnu srážek a počtu hodin záření za celou vegetaci ječmene a za poslední dvě dekády před sklizní. Vyšší teploty a záření 20 dni před sklizní zesilují dormanci a snižují produkci CO2. Vyšší srážky v termínu 20 dní před sklizní zvyšují produkci CO2 a souvisí s kratší a méně intenzivní dormancí. (cs)
Title
  • VLIV KLIMATICKÝCH PODMÍNEK NA DORMANCI OBILEK JEČMENE
  • Effect of climatic conditions on dormancy of barely kernels (en)
  • VLIV KLIMATICKÝCH PODMÍNEK NA DORMANCI OBILEK JEČMENE (cs)
skos:prefLabel
  • VLIV KLIMATICKÝCH PODMÍNEK NA DORMANCI OBILEK JEČMENE
  • Effect of climatic conditions on dormancy of barely kernels (en)
  • VLIV KLIMATICKÝCH PODMÍNEK NA DORMANCI OBILEK JEČMENE (cs)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/10:00153823!RIV10-MSM-43210___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1M0570)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 296092
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/10:00153823
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • climatologic factors (i.e. temperature, precipitation, intensity of radiation); malt quality; physiological factors (ethane, ethylene, carbon dioxide); malting barley post-harvest (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [3B7C73FAC26F]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Praha
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Vliv abiotických a biotických stresorů na vlastnosti rostlin 2010
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hartman, Ivo
  • Prokeš, Josef
  • Fišerová, Helena
  • Hartmann, Jiří
  • Helánová, Alena
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • ČZU v Praze, v.v.i. Praha Ruzyně
https://schema.org/isbn
  • 978-80-213-2048-2
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software