About: Kontrola užitkovosti v systémech robotizovaného dojení krav     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The aim of this study was to quantify the correlations between milk indicators of partial milk yields (obtained from 0 to 6, or from 6 to 12, or from 12 to 18, or from 18 to 24 hours), and whole milk output; we analysed 724 milk samples taken from 189 Holstein dairy cows milked using the automatic milking system (AMS). In the accredited (EN ISO 17025) milk laboratory in Brno--Tuřany the samples were analysed for the content of fat (T; g.100g-1), crude protein (B; g.100g-1), lactose (L; lactose monohydrate; g.100g-1) and somatic cell count (SCC; 103.ml-1). The average values in the whole milk output were as follows: T = 3.61 g.100g-1, B = 3.35 g.100g-1, L = 4.93 g.100g-1, PSB = 317.103 ml-1 and log SCC = 1.910, at a whole milk output of 32.06 kg.day1 of milk. The coefficients of correlation (r) between the milk indicators (T, B, L, PSB, log PSB and milk production) of partial milk yields and whole milk output ranged from the minimum r = 0.468 (between the whole milk output and from 12 to 18 hours milk (en)
  • S cílem kvantifikace vzájemných vztahů mezi mléčnými ukazateli dílčích výdojků (získaných od 0 do 6, nebo od 6 do 12, nebo od 12 do 18, anebo od 18 do 24 hodin) a celkového nádoje bylo analyzováno 724 vzorků mléka od 189 kusů robotizovaně (AMS) dojených holštýnských krav. V akreditované mléčné laboratoři (EN ISO 17025) v Brně -- Tuřanech byly vzorky analyzovány na obsah tuku (T; g.100g-1), bílkovin (B; g.100g-1), laktózy (L; monohydrate laktózy; g.100g-1) a počet somatických buněk (PSB; 103.ml-1). Průměrné hodnoty mléčných ukazatelů v celkovém nádoji byly následující: T = 3,61 g.100g-1, B = 3,35 g.100g-1, L = 4,93 g.100g-1, PSB = 317.103 ml-1 a log PSB = 1,910, při celkovém nádoji 32.06 kg.ks-1.den-1. Koeficienty korelace (r) mezi mléčnými ukazateli (T, B, L, PSB, log PSB a množství mléka) dílčích výdojků a celkového nádoje se pohybovaly od minima r = 0,468 (mezi celkovým nádojem a dílčím výdojkem získaným od 12 do 18 hodin) do maxima r = 0,986 (mezi obsahem B v celkovém nádoji a dílčím výdojkem získa
  • S cílem kvantifikace vzájemných vztahů mezi mléčnými ukazateli dílčích výdojků (získaných od 0 do 6, nebo od 6 do 12, nebo od 12 do 18, anebo od 18 do 24 hodin) a celkového nádoje bylo analyzováno 724 vzorků mléka od 189 kusů robotizovaně (AMS) dojených holštýnských krav. V akreditované mléčné laboratoři (EN ISO 17025) v Brně -- Tuřanech byly vzorky analyzovány na obsah tuku (T; g.100g-1), bílkovin (B; g.100g-1), laktózy (L; monohydrate laktózy; g.100g-1) a počet somatických buněk (PSB; 103.ml-1). Průměrné hodnoty mléčných ukazatelů v celkovém nádoji byly následující: T = 3,61 g.100g-1, B = 3,35 g.100g-1, L = 4,93 g.100g-1, PSB = 317.103 ml-1 a log PSB = 1,910, při celkovém nádoji 32.06 kg.ks-1.den-1. Koeficienty korelace (r) mezi mléčnými ukazateli (T, B, L, PSB, log PSB a množství mléka) dílčích výdojků a celkového nádoje se pohybovaly od minima r = 0,468 (mezi celkovým nádojem a dílčím výdojkem získaným od 12 do 18 hodin) do maxima r = 0,986 (mezi obsahem B v celkovém nádoji a dílčím výdojkem získa (cs)
Title
  • Kontrola užitkovosti v systémech robotizovaného dojení krav
  • Kontrola užitkovosti v systémech robotizovaného dojení krav (cs)
  • Milk recording of dairy cows milked using the automatic milking system (en)
skos:prefLabel
  • Kontrola užitkovosti v systémech robotizovaného dojení krav
  • Kontrola užitkovosti v systémech robotizovaného dojení krav (cs)
  • Milk recording of dairy cows milked using the automatic milking system (en)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/09:00153946!RIV10-MSM-43210___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM2678846201), Z(MSM6215648905)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 4
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 322476
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/09:00153946
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • fat; somatic cell count; protein; cow; prediction equation; automatic milking system; milk (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [66379B08A95D]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Výzkum v chovu skotu
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 188/LI
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Chládek, Gustav
  • Falta, Daniel
  • Hering, Pavel
  • Jedelská, R.
  • Komzáková, Irena
  • Králíček, Theodor
  • Hanuš, Ota
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 0139-7265
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software