About: Kvalita hovězího masa býků českého strakatého skotu     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The aim of the study was to evaluate the beef quality of the Czech Fleckvieh bulls. The animals were slaughtered at the different weight 500 - 580 kg and 600 -- 730 kg, but the age of animals was similar (535 and 585 days). The significant differences (P<0.01) were established at the dry matter content in beef (26.28, resp. 27.48 %), at the intramuscular fat content (2.33 and 3.06 %) together with the related energy value (2.839 MJ versus 6.238 MJ.kg-1). Also the area of MLT and the muscle fibre diameter demonstrated the significant differences (P<0.05) between the groups of bulls. The total protein content, the water retention and the beef colour (were evaluated through the remission and pigment content) were not influenced significantly by the different slaughter weight. (en)
  • Cílem práce bylo zhodnotit kvalitu hovězího masa býků českého strakatého skotu poraženého v hmotnostním rozpětí 500-580 kg, respektive 600 -- 730 kg. Prodloužení výkrmu býků do vyšší porážkové hmotnosti je výhodnější z pohledu klasifikace zmasilosti jatečně upravených těl v systému SEUROP. Statisticky průkazné diference (P<0,01) byly prokázány v obsahu sušiny hovězího masa (26,38 -- 27,48 %), v obsahu intramuskulárního tuku (2,33 -- 3,06 %), a s tím související energetické hodnoty hovězího masa (2,839 MJ versus 6,238 MJ.kg-1). Také u plochy MLT a diametru svalových vláken byly významné (P<0,05) rozdíly mezi hmotnostními skupinami býků. Obsah celkového proteinu, vaznost vody a barva hovězího masa nebyla průkazně ovlivněna prodloužením výkrmu do vyšší porážkové hmotnosti, kdy výkrm býků byl realizován intenzivnější formou výživy tak, aby nedocházelo k výraznému zvyšování věku zvířat v době porážky.
  • Cílem práce bylo zhodnotit kvalitu hovězího masa býků českého strakatého skotu poraženého v hmotnostním rozpětí 500-580 kg, respektive 600 -- 730 kg. Prodloužení výkrmu býků do vyšší porážkové hmotnosti je výhodnější z pohledu klasifikace zmasilosti jatečně upravených těl v systému SEUROP. Statisticky průkazné diference (P<0,01) byly prokázány v obsahu sušiny hovězího masa (26,38 -- 27,48 %), v obsahu intramuskulárního tuku (2,33 -- 3,06 %), a s tím související energetické hodnoty hovězího masa (2,839 MJ versus 6,238 MJ.kg-1). Také u plochy MLT a diametru svalových vláken byly významné (P<0,05) rozdíly mezi hmotnostními skupinami býků. Obsah celkového proteinu, vaznost vody a barva hovězího masa nebyla průkazně ovlivněna prodloužením výkrmu do vyšší porážkové hmotnosti, kdy výkrm býků byl realizován intenzivnější formou výživy tak, aby nedocházelo k výraznému zvyšování věku zvířat v době porážky. (cs)
Title
  • Kvalita hovězího masa býků českého strakatého skotu
  • Kvalita hovězího masa býků českého strakatého skotu (cs)
  • The beef quality of the Czech fleckvieh bulls (en)
skos:prefLabel
  • Kvalita hovězího masa býků českého strakatého skotu
  • Kvalita hovězího masa býků českého strakatého skotu (cs)
  • The beef quality of the Czech fleckvieh bulls (en)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/09:00143807!RIV10-MSM-43210___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(2B08037)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 1
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 322897
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/09:00143807
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • beef quality; czech fleckvieh cattle (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • SK - Slovenská republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [83598FE963BA]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Acta fytotechnica et zootechnica, mimoriadné číslo
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 12
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Dračková, Eliška
  • Filipčík, Radek
  • Homola, Miroslav
  • Šubrt, Jan
issn
  • 1335-258X
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software