Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Cílem práce bylo zhodnocení barvy hovězího masa (musculus longissimus lumborum et thoracis) býků (n = 164). V mase byl stanoven obsah svalových pigmentů, hodnota remise a pH48. Sledované ukazatele byly vyhodnocovány v závislosti na věku zvířat v době porážky, na hmotnosti jatečně upraveného těla a na úrovni netto přírůstku. Statisticky významné diference (P < 0,01) byly stanoveny mezi věkovými kategoriemi zvířat, hmotností jatečně upraveného těla a úrovní netto přírůstku v závislosti na obsahu svalových pigmentů a hodnotách remise. Hodnota pH masa byla ovlivněna porážkovým věkem a úrovní netto přírůstku. Vliv hmotnosti jatečně upraveného těla na pH nebyl prokázán.
- Cílem práce bylo zhodnocení barvy hovězího masa (musculus longissimus lumborum et thoracis) býků (n = 164). V mase byl stanoven obsah svalových pigmentů, hodnota remise a pH48. Sledované ukazatele byly vyhodnocovány v závislosti na věku zvířat v době porážky, na hmotnosti jatečně upraveného těla a na úrovni netto přírůstku. Statisticky významné diference (P < 0,01) byly stanoveny mezi věkovými kategoriemi zvířat, hmotností jatečně upraveného těla a úrovní netto přírůstku v závislosti na obsahu svalových pigmentů a hodnotách remise. Hodnota pH masa byla ovlivněna porážkovým věkem a úrovní netto přírůstku. Vliv hmotnosti jatečně upraveného těla na pH nebyl prokázán. (cs)
- The aim of this work was evaluation of colour of beef meat (Musculus longissimus lumborum et thoracis). For the analysis bulls (n = 164) were used. Content of pigments, remission and pH48 hours post mortem were determined in meat. The selected factors were evaluated in dependence on the age at slaughter, the carcass weight and the netto daily weight gain. Highly important differences (P < 0.01) were found out between the age category, the carcass weight and the netto daily weight gain in contrast to content of pigments and remission. Signification differences were not found out in pH48 of meat, but it was found out in netto daily weight gain. (en)
|
Title
| - Vliv faktorů působících na barvu hovězího masa
- Vliv faktorů působících na barvu hovězího masa (cs)
- The effect of factors influencing the colour of beef meat (en)
|
skos:prefLabel
| - Vliv faktorů působících na barvu hovězího masa
- Vliv faktorů působících na barvu hovězího masa (cs)
- The effect of factors influencing the colour of beef meat (en)
|
skos:notation
| - RIV/62156489:43210/09:00143474!RIV11-MSM-43210___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62156489:43210/09:00143474
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - carcass weight, bulls; pH value, age at slaughter,; colour meat, pigments, remission, (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník příspěvků XXXV. Semináře o jakosti potravin a potravinových surovin - %22Ingrovy dny%22
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Dračková, Eliška
- Filipčík, Radek
- Šubrt, Jan
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně. Ediční středisko
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |