Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The aim of this article was the determination of the effect of lactation stage on composition and technological properties of goat milk and on composition and sensory properties of goat cheese. In laboratory at the Department of Food technology were analysed chemical and physical milk and cheese properties, also on the same department were realized sensory analysis of goat cheeses. The evaluated cheese had good harmony quality, pleasant smell and taste in the whole observed period. The changes of the cheese texture connected especially with fat content were shown. (en)
- V naší práci byl sledován vliv stádia laktace na složení a technologické vlastnosti kozího mléka a na složení a senzorické vlastnosti kozích sýrů. V laboratoři na Ústavu technologie potravin byla provedena fyzikálně - chemická analýza mléka a sýrů, Na stejném Ústavu byla provedena i senzorická analýza sýrů. významný pokles obsahu sušiny, tuku, bílkovin v mléce byl evidentní v červnu. Nebyly zjištěny žádné významné statistické korelace mezi sledovanými obsahovými složkami mléka a sýrů. Hodnocené sýry byly ohodnoceny jako dobře vonící a chutné po celé sledované období.
- V naší práci byl sledován vliv stádia laktace na složení a technologické vlastnosti kozího mléka a na složení a senzorické vlastnosti kozích sýrů. V laboratoři na Ústavu technologie potravin byla provedena fyzikálně - chemická analýza mléka a sýrů, Na stejném Ústavu byla provedena i senzorická analýza sýrů. významný pokles obsahu sušiny, tuku, bílkovin v mléce byl evidentní v červnu. Nebyly zjištěny žádné významné statistické korelace mezi sledovanými obsahovými složkami mléka a sýrů. Hodnocené sýry byly ohodnoceny jako dobře vonící a chutné po celé sledované období. (cs)
|
Title
| - Složení a vlastnosti kozího mléka a sýrů v závislosti na laktaci
- The composition and attributes of goat milk and cheeses in dependence on lactation (en)
- Složení a vlastnosti kozího mléka a sýrů v závislosti na laktaci (cs)
|
skos:prefLabel
| - Složení a vlastnosti kozího mléka a sýrů v závislosti na laktaci
- The composition and attributes of goat milk and cheeses in dependence on lactation (en)
- Složení a vlastnosti kozího mléka a sýrů v závislosti na laktaci (cs)
|
skos:notation
| - RIV/62156489:43210/09:00142401!RIV12-MSM-43210___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62156489:43210/09:00142401
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - goat milk; sensory analyse; composition; goat cheese (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník příspěvků XXXV. Semináře o jakosti potravin a potravinových surovin - %22Ingrovy dny%22
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Kuchtík, Jan
- Šustová, Květoslava
- Lužová, Táňa
- Vyskočil, Ivo
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně. Ediční středisko
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |