About: Zhodnocení vlivu vybraných technologických vlastností na syřitelnost mléka     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • K experimentu bylo použito mléko krav holštýnského plemene na 1. laktaci chovaných na ŠZP Žabčice. Krávy byly ustájeny ve stejné stáji a krmeny shodnou krmnou dávkou. Vzorky mléka byly odebírány pomocí zařízení pro odběr vzorků pro kontrolu užitkovosti. Zjišťovala se syřitelnost (s), třída sýřeniny (třída), aktivní kyselost (pH), titrační kyselost (SH), obsah bílkovin (%), močovina (mg/100 ml mléka). Soubor vzorků byl rozdělen do dvou skupin podle syřitelnosti: skupina I. (lepší syřitelnost, CS do 200 s.; n = 40), skupina II. (horší syřitelnost, CS nad 200 s.; n = 40). V našem experimentu jsme zjistili vysoce statisticky průkazné rozdíly (P<0,01) mezi skupinami I. (lepší syřitelnost) a II. (horší syřitelnost) u aktivní kyselosti (pH 6,68; 6,78), titrační kyselosti (7,12; 6,86 SH) a kvalita sýřeniny (třída 1,80; 2,48). U obsahu bílkovin (%) a močoviny (mg/100 ml mléka) byly rozdíly statisticky neprůkazné.
  • K experimentu bylo použito mléko krav holštýnského plemene na 1. laktaci chovaných na ŠZP Žabčice. Krávy byly ustájeny ve stejné stáji a krmeny shodnou krmnou dávkou. Vzorky mléka byly odebírány pomocí zařízení pro odběr vzorků pro kontrolu užitkovosti. Zjišťovala se syřitelnost (s), třída sýřeniny (třída), aktivní kyselost (pH), titrační kyselost (SH), obsah bílkovin (%), močovina (mg/100 ml mléka). Soubor vzorků byl rozdělen do dvou skupin podle syřitelnosti: skupina I. (lepší syřitelnost, CS do 200 s.; n = 40), skupina II. (horší syřitelnost, CS nad 200 s.; n = 40). V našem experimentu jsme zjistili vysoce statisticky průkazné rozdíly (P<0,01) mezi skupinami I. (lepší syřitelnost) a II. (horší syřitelnost) u aktivní kyselosti (pH 6,68; 6,78), titrační kyselosti (7,12; 6,86 SH) a kvalita sýřeniny (třída 1,80; 2,48). U obsahu bílkovin (%) a močoviny (mg/100 ml mléka) byly rozdíly statisticky neprůkazné. (cs)
  • The aim of this paper was to evaluate effects of chosen technological properties on rennet coagulation time. Milk samples from eighty Holstein cows on 1st lactation was used for this experiment. Samples were dividet to two groups according to rennet coagulation time. Chosen effects were following: rennet coagulation time, curdling quality, pH, SH, protein content and urea content. (en)
Title
  • Zhodnocení vlivu vybraných technologických vlastností na syřitelnost mléka
  • The evaluation of effects of chosen technological properties on rennet coagulation time (en)
  • Zhodnocení vlivu vybraných technologických vlastností na syřitelnost mléka (cs)
skos:prefLabel
  • Zhodnocení vlivu vybraných technologických vlastností na syřitelnost mléka
  • The evaluation of effects of chosen technological properties on rennet coagulation time (en)
  • Zhodnocení vlivu vybraných technologických vlastností na syřitelnost mléka (cs)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/09:00140617!RIV10-MSM-43210___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6215648905)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 353005
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/09:00140617
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • rennet coagulation time; Holstein; milk; rennet curdling quality (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [DE2240D6CE52]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Farmářská výroba sýrů a kysaných mléčných výrobků VI
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Chládek, Gustav
  • Falta, Daniel
  • Skýpala, Martin
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7375-300-9
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 47 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software