Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Evaluation relations among selected technological parameters of barley grain and malt (sorte Akcent, Amulet, Kompakt, Krona, Olbram, Scarlett and Tolar) . (en)
- Daná práce je zaměřena na posouzení síly vztahů mezi vybranými parametry jakosti sladu u odrůd ječmene Akcent, Amulet, Kompakt, Krona, Olbram, Scarlett a Tolar získaných ze sklizní let 1993-2000. Celkem bylo hodnoceno 519 vzorků. Při hodnocení vztahů mezi vybranými ukazateli jakosti byla stanovena středně silná záporná korelace mezi obsahem bílkovin a škrobu (r = -0,56*), s růstem friability se zvyšovalo cytologické rozluštění sladu a snižoval rozdíl mezi extraktem stanoveným v moučce a šrotu (DFLU), což se rovněž projevilo středně silnou zápornou korelací (r = -0,58*). Záporná korelace byla stanovena i mezi obsahem bílkovin a friabilitou (r = -0,46*) a friabilitou a viskozitou (r = -0,39*). Ostatní vztahy mezi sledovanými parametry vykazovaly spíše slabší kladnou korelaci, středně silný vztah byl zjištěn mezi friabilitou a Kolbachovým číslem (r = 0,50).
- Daná práce je zaměřena na posouzení síly vztahů mezi vybranými parametry jakosti sladu u odrůd ječmene Akcent, Amulet, Kompakt, Krona, Olbram, Scarlett a Tolar získaných ze sklizní let 1993-2000. Celkem bylo hodnoceno 519 vzorků. Při hodnocení vztahů mezi vybranými ukazateli jakosti byla stanovena středně silná záporná korelace mezi obsahem bílkovin a škrobu (r = -0,56*), s růstem friability se zvyšovalo cytologické rozluštění sladu a snižoval rozdíl mezi extraktem stanoveným v moučce a šrotu (DFLU), což se rovněž projevilo středně silnou zápornou korelací (r = -0,58*). Záporná korelace byla stanovena i mezi obsahem bílkovin a friabilitou (r = -0,46*) a friabilitou a viskozitou (r = -0,39*). Ostatní vztahy mezi sledovanými parametry vykazovaly spíše slabší kladnou korelaci, středně silný vztah byl zjištěn mezi friabilitou a Kolbachovým číslem (r = 0,50). (cs)
|
Title
| - Hodnocení vztahů mezi vybranými technologickými parametry zrna ječmene a sladu
- Evaluation relations among selected technological parametrs of barley grain and malt (en)
- Hodnocení vztahů mezi vybranými technologickými parametry zrna ječmene a sladu (cs)
|
skos:prefLabel
| - Hodnocení vztahů mezi vybranými technologickými parametry zrna ječmene a sladu
- Evaluation relations among selected technological parametrs of barley grain and malt (en)
- Hodnocení vztahů mezi vybranými technologickými parametry zrna ječmene a sladu (cs)
|
skos:notation
| - RIV/62156489:43210/09:00138229!RIV10-MSM-43210___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62156489:43210/09:00138229
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - correlations; qualitative parameters; malt; barley spring (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Jakost a efektivnost produkce regionálních a malých pivovarů
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Hřivna, Luděk
- Somerlíková, Kristina
- Vavroušová, Petra
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |