Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - In this work were monitored influences of transit distance and transit temperature to bleeding up of broilers in slaughterhouse. In this experiment were chosen 1 400 hybrid ROSS 308 and COBB 500 at 36-42 days old. Transit distances from farms to slaughterhouse were from 10 to 115 km, the temperature of enviroment in transit was between --4,2 to 20 °C. The long transit distance and low temperature increased defects of bleeding without statistically differences. (en)
- Při přepravě na jatky je drůbež vystavena podmínkám, které vyvolávají zvýšené stresové zatížení, které se projevuje nejen zvýšeným úhynem zvířat, ale také se negativně projevuje i při porážení zvířat a ovlivňuje i kvalitu masa. V práci byly sledovány předporážkové vlivy působící na vykrvení kuřat při jatečném opracování. Hodnocení vykrvení na jatkách bylo provedeno u 1 400 kuřat hybridní kombinace ROSS 308 a COBB 500 v porážkovém věku 36 - 42 dní. Při statistickém zhodnocení nebyla zjištěna závislost vykrvení na venkovní teplotě při přepravě kuřat (R = 0,062). Slabá pozitivní závislost byla zjištěna při hodnocení vlivu přepravní vzdálenosti na vykrvení (R = 0,303). Při sledování výskytu hematomů na jatečně upraveném těle byl zjištěn jejich nejvyšší výskyt na stehenní svalovině, následně na křídlech a nejnižší na prsní svalovině.
- Při přepravě na jatky je drůbež vystavena podmínkám, které vyvolávají zvýšené stresové zatížení, které se projevuje nejen zvýšeným úhynem zvířat, ale také se negativně projevuje i při porážení zvířat a ovlivňuje i kvalitu masa. V práci byly sledovány předporážkové vlivy působící na vykrvení kuřat při jatečném opracování. Hodnocení vykrvení na jatkách bylo provedeno u 1 400 kuřat hybridní kombinace ROSS 308 a COBB 500 v porážkovém věku 36 - 42 dní. Při statistickém zhodnocení nebyla zjištěna závislost vykrvení na venkovní teplotě při přepravě kuřat (R = 0,062). Slabá pozitivní závislost byla zjištěna při hodnocení vlivu přepravní vzdálenosti na vykrvení (R = 0,303). Při sledování výskytu hematomů na jatečně upraveném těle byl zjištěn jejich nejvyšší výskyt na stehenní svalovině, následně na křídlech a nejnižší na prsní svalovině. (cs)
|
Title
| - Předporážkové vlivy působící na vykrvení jatečných kuřat
- Předporážkové vlivy působící na vykrvení jatečných kuřat (cs)
- BLEEDING QUALITY OF BROILERS INFLUENCED BY PRESLAUGHTERING FACTORS (en)
|
skos:prefLabel
| - Předporážkové vlivy působící na vykrvení jatečných kuřat
- Předporážkové vlivy působící na vykrvení jatečných kuřat (cs)
- BLEEDING QUALITY OF BROILERS INFLUENCED BY PRESLAUGHTERING FACTORS (en)
|
skos:notation
| - RIV/62156489:43210/09:00137867!RIV10-MSM-43210___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62156489:43210/09:00137867
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - transit distance; broilers; temperature; poultry processing (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník příspěvků XXXV. Semináře o jakosti potravin a potravinových surovin - %22Ingrovy dny%22
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Nedomová, Šárka
- Putyerová, Lenka
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně. Ediční středisko
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |