Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Die Proben stammten von neun Sorten geerntet in zwei Jahren an drei Stationen der offiziellen Sortenversuchen. Die Vitalität wurde als Keimfähigkeit bei Wasserstress (-2 bar, i.e. Punkt von ständiger Welke) und Temperaturstress (10°C) bestimmt. Die besten Bäckersorten (E und A Qualität) hatten einen höheren Totalphenolgehalt (um 2,3% Punkte) im Vergleich mit anderen Sorten. Der Totalphenolgehalt war mit der Vitalität (r2 = 0,19**) und Brotvolumen (r2 = 0.08*) korreliert. Das grösste Brotvolumen brachte Korn mit 80-90% Vitalität.
- The wheat grain traced to nine varieties harvested in two years on three stations of official varieties trials. The vigour was evaluated as germination percentage at water (-2 bars, i.e. point of permanent wilting) and temperature (10°C) stress. The best bakery varieties (E and A quality) contained higher content of totalphenols (by 2.3%) in comparison to other varieties. The totalphenol content was correlated with the vigour and bread volume (r2 = 0.19** and 0.08*, respectively). The greatest bread volume produced grain of 80-90% vigour. (en)
- Vzorky zrna pšenice pocházely z devíti odrůd sklizených ve dvou letech na třech stanicích oficiálních odrůdových pokusů. Vitalita zrna byla hodnocena jako klíčivost za sucha (_2 bary, tj. bod trvalého vadnutí) a chladu (10°C). Nejlepší pekárenské odrůdy (E a A kvality) obsahovaly více celkových fenolů (o 2,3 procentních bodů) ve srovnání s ostatními odrůdami. Obsah celkových fenolů byl korelován s vitalitou (r2 = 0,19**) a s objemem pečiva (r2 = 0.08*). Největší objem pečiva byl získán ze vzorků s vitalitou 80-90%. (cs)
|
Title
| - Brotqualität in Zusammenhang mit Kornvitalität von Weizen
- Bread quality in relation to grain vigour of wheat (en)
- Kvalita pečiva v souvislosti s vitalitou zrna pšenice (cs)
|
skos:prefLabel
| - Brotqualität in Zusammenhang mit Kornvitalität von Weizen
- Bread quality in relation to grain vigour of wheat (en)
- Kvalita pečiva v souvislosti s vitalitou zrna pšenice (cs)
|
skos:notation
| - RIV/62156489:43210/08:00138616!RIV09-MSM-43210___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62156489:43210/08:00138616
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - total content of phenols; bread making quality; wheat; grain vigour (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| - DE - Spolková republika Německo
|
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Vorträge für Pflanzenzüchtung
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Chloupek, Oldřich
- Středa, Tomáš
- Dostál, Vítězslav
- Horáková, Vladimíra
- Hrstková, Pavlína
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |