About: Brotqualität in Zusammenhang mit Kornvitalität von Weizen     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Die Proben stammten von neun Sorten geerntet in zwei Jahren an drei Stationen der offiziellen Sortenversuchen. Die Vitalität wurde als Keimfähigkeit bei Wasserstress (-2 bar, i.e. Punkt von ständiger Welke) und Temperaturstress (10°C) bestimmt. Die besten Bäckersorten (E und A Qualität) hatten einen höheren Totalphenolgehalt (um 2,3% Punkte) im Vergleich mit anderen Sorten. Der Totalphenolgehalt war mit der Vitalität (r2 = 0,19**) und Brotvolumen (r2 = 0.08*) korreliert. Das grösste Brotvolumen brachte Korn mit 80-90% Vitalität.
  • The wheat grain traced to nine varieties harvested in two years on three stations of official varieties trials. The vigour was evaluated as germination percentage at water (-2 bars, i.e. point of permanent wilting) and temperature (10°C) stress. The best bakery varieties (E and A quality) contained higher content of totalphenols (by 2.3%) in comparison to other varieties. The totalphenol content was correlated with the vigour and bread volume (r2 = 0.19** and 0.08*, respectively). The greatest bread volume produced grain of 80-90% vigour. (en)
  • Vzorky zrna pšenice pocházely z devíti odrůd sklizených ve dvou letech na třech stanicích oficiálních odrůdových pokusů. Vitalita zrna byla hodnocena jako klíčivost za sucha (_2 bary, tj. bod trvalého vadnutí) a chladu (10°C). Nejlepší pekárenské odrůdy (E a A kvality) obsahovaly více celkových fenolů (o 2,3 procentních bodů) ve srovnání s ostatními odrůdami. Obsah celkových fenolů byl korelován s vitalitou (r2 = 0,19**) a s objemem pečiva (r2 = 0.08*). Největší objem pečiva byl získán ze vzorků s vitalitou 80-90%. (cs)
Title
  • Brotqualität in Zusammenhang mit Kornvitalität von Weizen
  • Bread quality in relation to grain vigour of wheat (en)
  • Kvalita pečiva v souvislosti s vitalitou zrna pšenice (cs)
skos:prefLabel
  • Brotqualität in Zusammenhang mit Kornvitalität von Weizen
  • Bread quality in relation to grain vigour of wheat (en)
  • Kvalita pečiva v souvislosti s vitalitou zrna pšenice (cs)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/08:00138616!RIV09-MSM-43210___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6215648905)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 1
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 358534
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/08:00138616
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • total content of phenols; bread making quality; wheat; grain vigour (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • DE - Spolková republika Německo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [B63DD231214F]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Vorträge für Pflanzenzüchtung
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 77
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Chloupek, Oldřich
  • Středa, Tomáš
  • Dostál, Vítězslav
  • Horáková, Vladimíra
  • Hrstková, Pavlína
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 0934-5116
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software