About: Olejniny v České republice a jejich kvalita     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Besides excellent nutritive value rapeseed oil and possibility his technical use without demands on his quality has rapeseed high economic meaning. Considering, that changes of content fatty acids ,,00%22 rapeseed are so small, from point of view nourishment it on her value nothing changes. Therefore as one from the more important qualitative parameter is oil content which was studied long-term and continue in present diagnosis which serve to restriction risk at cultivation of rapeseed and determine sequence factors which her influence. The main factors is variety, considerable modify by year and area of cultivation. The second important oilseed in our condition is sunflower and at present time is very interesting and requesting type high oleic (over 82%). Fertilize of microelements significant intervene into physiology of whole plant and this has essential positive influence on yield and especially oil content. Content of oleic acid registered hybrid %22Orasol%22 is 88% to 89,5 %. (en)
  • Velkým hospodářským významem řepky je její výborná potravinářská hodnota a možnosti dalšího jejího technického využiti bez přídavných požadavků na její kvalitu. Vzhledem k tomu, že změny složení mastných kyselin %2200%22 řepek jsou malé a z hlediska výživy to na hodnotě řepkového oleje nic nemění, je nejpodstatnějším kvalitativním znakem olejnatost. Tento jeden z nejvýznamnějších kvalitativních parametrů řepky byl dlouhodobě studován a dále sledován nyní při diagnostice sloužící k omezení rizik při pěstování řepky a stanovení posloupnosti faktorů jej ovlivňujících, z nichž rozhodující je genetický zaklad odrůdy, výrazně modifikovaný ročníkem a pěstitelskou oblastí. Druhou významnou olejninou v našich podmínkách je slunečnice a v současné době je velmi zajímavý a žádaný olejový typ s obsahem kyseliny olejové nad 82 %. Hnojení mikroprvky významně zasahuje do fyziologie celé rostliny, což se podstatně projeví pozitivně nejen na výnosu, ale i významně na otejnatosti. Obsah kyseliny olejové u registrovaného hy
  • Velkým hospodářským významem řepky je její výborná potravinářská hodnota a možnosti dalšího jejího technického využiti bez přídavných požadavků na její kvalitu. Vzhledem k tomu, že změny složení mastných kyselin %2200%22 řepek jsou malé a z hlediska výživy to na hodnotě řepkového oleje nic nemění, je nejpodstatnějším kvalitativním znakem olejnatost. Tento jeden z nejvýznamnějších kvalitativních parametrů řepky byl dlouhodobě studován a dále sledován nyní při diagnostice sloužící k omezení rizik při pěstování řepky a stanovení posloupnosti faktorů jej ovlivňujících, z nichž rozhodující je genetický zaklad odrůdy, výrazně modifikovaný ročníkem a pěstitelskou oblastí. Druhou významnou olejninou v našich podmínkách je slunečnice a v současné době je velmi zajímavý a žádaný olejový typ s obsahem kyseliny olejové nad 82 %. Hnojení mikroprvky významně zasahuje do fyziologie celé rostliny, což se podstatně projeví pozitivně nejen na výnosu, ale i významně na otejnatosti. Obsah kyseliny olejové u registrovaného hy (cs)
Title
  • Olejniny v České republice a jejich kvalita
  • Oilseed in Czech Reublic and their quality (en)
  • Olejniny v České republice a jejich kvalita (cs)
skos:prefLabel
  • Olejniny v České republice a jejich kvalita
  • Oilseed in Czech Reublic and their quality (en)
  • Olejniny v České republice a jejich kvalita (cs)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/08:00134788!RIV09-MZE-43210___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QH81271), Z(MSM6046070901)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 384480
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/08:00134788
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • fatty acids; sunfflower; oil content; rapeseed (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [2817FBA4AE38]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Prosperující olejniny
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Škarpa, Petr
  • Kunzová, E.
  • Zukalová, H.
  • Bečka, D.
  • Vašák, J.
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Česká zemědělská univerzita v Praze
https://schema.org/isbn
  • 978-80-213-1860-1
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software