About: Vliv laktační fáze na základní technologické vlastnosti ovčího mléka a na jakost sýřeniny     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Z hodnocení vlivu faktoru fáze laktace na základní technologické vlastnosti ovčího mléka a na jakost sýřeniny vyplývá, že tento faktor měl průkazný vliv na všechny sledované ukazatele. Hodnoty sledovaných ukazatelů za celou laktaci byly následující: TK 11,25 °SH°; pH 6,66; SYŘ 152 s a JS 1,36. Nejvyšší hodnoty pH v rámci našeho sledování byly zjištěny na začátku a na konci sledovaní, přičemž nejnižší hodnota byla zaznamenána uprostřed laktace. Naproti tomu Pavic et al. (2003) uvádí nižší hodnoty pH ovčího mléka na začátku laktace oproti konečné fázi, přičemž Sevi et al. (2000) uvádí, že hodnoty pH v průběhu celé laktace jsou poměrně konstantní. Co se týká TK, zde v případě našeho sledování byla zjištěna tendence postupného zvyšování se TK v závislosti na fázi laktace, přičemž nevyšší hodnota TK byla zjištěna na konci laktace (12,37 °SH). Tento trend je v souladu s údaji jež uvádí Boroš et al. (1985) a Jelínek et al., (1990). Nicméně Pavic et al. (2003) uvádějí vyšší TK na začátku laktace než na konc
  • Z hodnocení vlivu faktoru fáze laktace na základní technologické vlastnosti ovčího mléka a na jakost sýřeniny vyplývá, že tento faktor měl průkazný vliv na všechny sledované ukazatele. Hodnoty sledovaných ukazatelů za celou laktaci byly následující: TK 11,25 °SH°; pH 6,66; SYŘ 152 s a JS 1,36. Nejvyšší hodnoty pH v rámci našeho sledování byly zjištěny na začátku a na konci sledovaní, přičemž nejnižší hodnota byla zaznamenána uprostřed laktace. Naproti tomu Pavic et al. (2003) uvádí nižší hodnoty pH ovčího mléka na začátku laktace oproti konečné fázi, přičemž Sevi et al. (2000) uvádí, že hodnoty pH v průběhu celé laktace jsou poměrně konstantní. Co se týká TK, zde v případě našeho sledování byla zjištěna tendence postupného zvyšování se TK v závislosti na fázi laktace, přičemž nevyšší hodnota TK byla zjištěna na konci laktace (12,37 °SH). Tento trend je v souladu s údaji jež uvádí Boroš et al. (1985) a Jelínek et al., (1990). Nicméně Pavic et al. (2003) uvádějí vyšší TK na začátku laktace než na konc (cs)
  • The effect of lactation stage on active acidity, titratable acidity, rennetability and rennet curd quality of organic sheep milk were evaluated in 10 crossbred ewes of Lacaune (L), East Friesian (EF) and Improved Wallachian (IW) breeds (L 50 EF 37,5 IW 12,5). All ewes were on the 3rd lactation. Milk samplings were carried out 5 times during lactation season (2007) in periodic intervals: May, June, July, August, and September. The high statistical significant effect of lactation stage was found on all chosen parameters. As the lactation stage progressed titratable acidity tended to increase, rennetability prolonged and rennet curd quality worsened. (en)
Title
  • Vliv laktační fáze na základní technologické vlastnosti ovčího mléka a na jakost sýřeniny
  • Vliv laktační fáze na základní technologické vlastnosti ovčího mléka a na jakost sýřeniny (cs)
  • EFFECT OF STAGE OF LACTATION ON THE BASIC TECHNOLOGICAL PROPERTIES OF SHEEP MILK AND ON RENNET CURD QUALITY. (en)
skos:prefLabel
  • Vliv laktační fáze na základní technologické vlastnosti ovčího mléka a na jakost sýřeniny
  • Vliv laktační fáze na základní technologické vlastnosti ovčího mléka a na jakost sýřeniny (cs)
  • EFFECT OF STAGE OF LACTATION ON THE BASIC TECHNOLOGICAL PROPERTIES OF SHEEP MILK AND ON RENNET CURD QUALITY. (en)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/08:00130528!RIV09-MSM-43210___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 432100001)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 403096
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/08:00130528
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • lactation stage; rennet curdling quality; sheep milk; technological properties (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [4B0F5617DF86]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Praha
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník referátů z 11. mezinárodní konference Katedry speciální zootechniky České zemědělské univerzity v Praze
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kuchtík, Jan
  • Šustová, Květoslava
  • Novotná, Lenka
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Katedra speciální zootechniky ZS ČZU Agro Praha a ISV Praha
https://schema.org/isbn
  • 978-80-213-1822-9
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software