About: Vztahy klasifikace jatečně upravených těl skotu k vybraným ukazatelům výkrmnosti a kvality masa     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cílem práce bylo stanovit změny a vztahy mezi subjektivní klasifikací jatečných těl býků a zvolenými jakostními parametry masa roštěnce. V pokuse byli použiti býci -- kříženci F1 generace domácí kombinované populace českého strakatého skotu a masného plemene Charolais /132 hlav/, kteří byli vykrmováni do průměrné hmotnosti 598 kg a věku 510 dnů. Na jatkách byla zvířata subjektivně klasifikována podle systému SEUROP. Býci vyšší porážkové hmotnosti a vyššího věku vykazují příznivější hodnocení zmasilosti, zatím co protučnění jatečných těl je významněji ovlivňováno pouze věkem zvířat. Z našich výsledků vyplývá, že současná klasifikace jatečných těl skotu jednoznačně pozitivně významněji neovlivňuje žádný parametr jakosti masa. Pouze při hodnocení protučnění je pozitivní souvislost s obsahem vnitrosvalového tuku a energetickou hodnotou masa. Při hodnocení zmasilosti jatečných těl jsou ve výsledcích pokusu naznačeny užší vztahy třídy zmasilosti k barvě masa a obsahu celkového kolagenu. Zhoršená klasifikac
  • Cílem práce bylo stanovit změny a vztahy mezi subjektivní klasifikací jatečných těl býků a zvolenými jakostními parametry masa roštěnce. V pokuse byli použiti býci -- kříženci F1 generace domácí kombinované populace českého strakatého skotu a masného plemene Charolais /132 hlav/, kteří byli vykrmováni do průměrné hmotnosti 598 kg a věku 510 dnů. Na jatkách byla zvířata subjektivně klasifikována podle systému SEUROP. Býci vyšší porážkové hmotnosti a vyššího věku vykazují příznivější hodnocení zmasilosti, zatím co protučnění jatečných těl je významněji ovlivňováno pouze věkem zvířat. Z našich výsledků vyplývá, že současná klasifikace jatečných těl skotu jednoznačně pozitivně významněji neovlivňuje žádný parametr jakosti masa. Pouze při hodnocení protučnění je pozitivní souvislost s obsahem vnitrosvalového tuku a energetickou hodnotou masa. Při hodnocení zmasilosti jatečných těl jsou ve výsledcích pokusu naznačeny užší vztahy třídy zmasilosti k barvě masa a obsahu celkového kolagenu. Zhoršená klasifikac (cs)
  • The aim of the work was to set the changes and relations between a subjective beef carcass classification and the chosen sirloin quality characteristics. Used bulls were cross-breeds of F1 generation of homeland combine Czech Flecvieh and beef Charolais (132 heads), that were fattened to the average weight of 598 kg and the age of 510 days. The SEUROP system was used to subjective bull's classification at the slaughter house. The bulls with higher slaughtering weight and slaughtering age demonstrate convenient meatiness evaluation, while carcass fattiness is significantly influenced only by the animal age. Our results show that the current carcass classification unambiguously does not influence any of the beef quality parameter positively. Just at the carcass fattiness evaluation is positive connection between the intramuscular fat content and the meat energy value. The meatiness evaluation results slightly indicate to closer relation of the meatiness grade on a meat colour and total collagen c (en)
Title
  • Vztahy klasifikace jatečně upravených těl skotu k vybraným ukazatelům výkrmnosti a kvality masa
  • Vztahy klasifikace jatečně upravených těl skotu k vybraným ukazatelům výkrmnosti a kvality masa (cs)
  • The relation of beef carcass classification on selected fattening characteristic and meat quality (en)
skos:prefLabel
  • Vztahy klasifikace jatečně upravených těl skotu k vybraným ukazatelům výkrmnosti a kvality masa
  • Vztahy klasifikace jatečně upravených těl skotu k vybraným ukazatelům výkrmnosti a kvality masa (cs)
  • The relation of beef carcass classification on selected fattening characteristic and meat quality (en)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/08:00128799!RIV09-MSM-43210___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(2B06107)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 405495
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/08:00128799
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Charolaise; carcass quality; bull (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [600A6F8CED0B]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • MZLU v Brně
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Rapotín
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Šlechtění na masnou užitkovost a aktuální otázky produkce jatečných zvířat
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Buček, Petr
  • Filipčík, Radek
  • Šubrt, Jan
  • Bjelka, Marek
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • MZLU v Brně, Asociace chovatelů masných plemen Rapotín, Agrovýzkum Rapotín s.r.o.
https://schema.org/isbn
  • 978-80-903143-8-2
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software