Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The aim of this study was to evaluate the influence of slaughter weight (SW) on the chosen proportions of particular carcass cuts (neck, shoulder, chuck, filet, loin and round) of holstein veals. The carcass weight was in average 102.5 kg and age at slaughter 133.2 days. The highest correlations we have found for round (r = .99), neck (r = .92), shoulder (r = .90), loin (r = .83), chuck (r = .79) and filet (r = .66). It has been observed the positive linear trend between raising SW and particular carcass cuts. In adition we have found the slaughter weight is significantly (p<0,01) correlated with live weight (r = .97) and age at slaughter (r =.69). (en)
- Cílem této práce bylo zhodnocení vlivů hmotnosti JUT na podíl jednotlivých vybraných výsekových částí telat--býčků Holštýnského plemene skotu. Vybranými výsekovými partiemi byly krk, plec, vysoký roštěnec, svíčková, nízký roštěnec a kýta.Objektem sledování bylo 12 telat býčků Holštýnského plemene. Telata byla ustájena a vykrmována za stejných podmínek na bázi jadrné starterové směsi a přídavku 1 l mléka ráno a 1 l mléka večer. Hmotnost jatečně upraveného těla (JUT) v teplém stavu byla v průměru 102,5 kg. Stáří telat bylo v rozmezí od 3,8 do 5 měsíců.Nejvyšší (průkazné) hodnoty koeficientů korelace byly zjištěny pro vztahy mezi hmotností P.P. JUT a následujícími částmi jatečně upravených těl: krk (r = 0,92), plec (r = 0,90) a kýta bez kosti (r = 0,99), vysoké koeficienty korelace pak pro vysoký roštěnec (r = 0,79), nízký roštěnec (r = 0,83) a pro svíčkovou (r = 0,66).Jako doplňující byly stanoveny koeficienty statisticky průkazné (p<0,01) korelace mezi věkem (r = ,69), živou hmotností před porážkou
- Cílem této práce bylo zhodnocení vlivů hmotnosti JUT na podíl jednotlivých vybraných výsekových částí telat--býčků Holštýnského plemene skotu. Vybranými výsekovými partiemi byly krk, plec, vysoký roštěnec, svíčková, nízký roštěnec a kýta.Objektem sledování bylo 12 telat býčků Holštýnského plemene. Telata byla ustájena a vykrmována za stejných podmínek na bázi jadrné starterové směsi a přídavku 1 l mléka ráno a 1 l mléka večer. Hmotnost jatečně upraveného těla (JUT) v teplém stavu byla v průměru 102,5 kg. Stáří telat bylo v rozmezí od 3,8 do 5 měsíců.Nejvyšší (průkazné) hodnoty koeficientů korelace byly zjištěny pro vztahy mezi hmotností P.P. JUT a následujícími částmi jatečně upravených těl: krk (r = 0,92), plec (r = 0,90) a kýta bez kosti (r = 0,99), vysoké koeficienty korelace pak pro vysoký roštěnec (r = 0,79), nízký roštěnec (r = 0,83) a pro svíčkovou (r = 0,66).Jako doplňující byly stanoveny koeficienty statisticky průkazné (p<0,01) korelace mezi věkem (r = ,69), živou hmotností před porážkou (cs)
|
Title
| - Vliv hmotnosti JUT na podíl jednotlivých výsekových částí telat--býčků holštýnského plemene skotu
- Vliv hmotnosti JUT na podíl jednotlivých výsekových částí telat--býčků holštýnského plemene skotu (cs)
- The influence of slaughter weight on the proportions of particular cuts of holstein veals (en)
|
skos:prefLabel
| - Vliv hmotnosti JUT na podíl jednotlivých výsekových částí telat--býčků holštýnského plemene skotu
- Vliv hmotnosti JUT na podíl jednotlivých výsekových částí telat--býčků holštýnského plemene skotu (cs)
- The influence of slaughter weight on the proportions of particular cuts of holstein veals (en)
|
skos:notation
| - RIV/62156489:43210/08:00128763!RIV09-MSM-43210___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62156489:43210/08:00128763
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - carcass; calves; veal; slaughter weight; meat; dissection; holstein (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Šlechtění na masnou užitkovost a aktuální otázky produkce jatečných zvířat
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Chládek, Gustav
- Falta, Daniel
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - MZLU v Brně, Asociace chovatelů masných plemen Rapotín, Agrovýzkum Rapotín s.r.o.
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |