Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The introduction of cooling technology on farms and easy preservation of quality of milk at low temperatures caused a gradual change of composition of microflora in raw milk. The original mezophyllic microflora was substituted by psychotropic kinds. The psychotropic bacteria can grow at temperatures of 7°C or lower. As the low temperature does not inhibit the creation and operation of proteolytic and lipolytic enzymes of these microorganisms, the structures of proteins and lipids in milk may change, especially when the material is stored at low temperature for a longer period of time. The most frequent psychotropic microorganisms that apper in raw milk are bacteria from genera of Pseudomonas, Alcaligenes, Flavobacter, Enterobacter, Micrococcus, Brevibacterium and Bacillus. We focused on observation of presence of psychotropic microorganisms in raw and pasteurized milk in chosen dairy in dependence on season. The milk was provided by 12 different suppliers. We analysed mixed samples of raw milk taken (en)
- Zavedením chladicí techniky v zemědělských farmách a snadným udržováním kvality mléka při nízkých teplotách došlo k postupné změně složení mikroflóry syrového mléka. Původní mezofilní mikroflóra byla nahrazena psychrotrofními druhy. Psychrotrofní bakterie jsou schopny růst při teplotách 7°C a nižších.Vzhledem k tomu, že nízké teploty neinhibují tvorbu a činnost proteolytických a lipolytických enzymů těchto mikroorganismů, může v mléce dojít ke změnám struktur bílkovin a tuků, zvláště pak po delší době skladování suroviny pří nízkých teplotách. Nejčastějšími zástupci psychrotrofních mikroorganismů v syrovém mléce jsou bakterie rodů Pseudomonas, Alcaligenes, Flavobacter, Enterobacter, Micrococcus, Brevibacterium a Bacillus. Práce se zabývala sledováním výskytu psychrotrofních mikroorganismů v syrovém a pasterovaném mléce ve vybrané mlékárně vzhledem k ročnímu období. Mléko bylo dodáváno 12 různými dodavateli. Analyzovány byly směsné vzorky syrového mléka, odebrané před pasterem a po pasteraci. Z
- Zavedením chladicí techniky v zemědělských farmách a snadným udržováním kvality mléka při nízkých teplotách došlo k postupné změně složení mikroflóry syrového mléka. Původní mezofilní mikroflóra byla nahrazena psychrotrofními druhy. Psychrotrofní bakterie jsou schopny růst při teplotách 7°C a nižších.Vzhledem k tomu, že nízké teploty neinhibují tvorbu a činnost proteolytických a lipolytických enzymů těchto mikroorganismů, může v mléce dojít ke změnám struktur bílkovin a tuků, zvláště pak po delší době skladování suroviny pří nízkých teplotách. Nejčastějšími zástupci psychrotrofních mikroorganismů v syrovém mléce jsou bakterie rodů Pseudomonas, Alcaligenes, Flavobacter, Enterobacter, Micrococcus, Brevibacterium a Bacillus. Práce se zabývala sledováním výskytu psychrotrofních mikroorganismů v syrovém a pasterovaném mléce ve vybrané mlékárně vzhledem k ročnímu období. Mléko bylo dodáváno 12 různými dodavateli. Analyzovány byly směsné vzorky syrového mléka, odebrané před pasterem a po pasteraci. Z (cs)
|
Title
| - Sledování kvantitativního zastoupení psychrotrofních bakterií v syrovém a pasterovaném mléku v závislosti na ročním období
- Sledování kvantitativního zastoupení psychrotrofních bakterií v syrovém a pasterovaném mléku v závislosti na ročním období (cs)
- Observation of quntitative distribution of psychotropic bakteria in raw and pasteurized milk in dependence on season (en)
|
skos:prefLabel
| - Sledování kvantitativního zastoupení psychrotrofních bakterií v syrovém a pasterovaném mléku v závislosti na ročním období
- Sledování kvantitativního zastoupení psychrotrofních bakterií v syrovém a pasterovaném mléku v závislosti na ročním období (cs)
- Observation of quntitative distribution of psychotropic bakteria in raw and pasteurized milk in dependence on season (en)
|
skos:notation
| - RIV/62156489:43210/07:00120713!RIV08-MSM-43210___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62156489:43210/07:00120713
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - Milcoma.s.; raw milk; Pseudomonas (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Burdychová, Radka
- Sládková, Pavla
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |