Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Tématem práce je chemický výzkum zelených částí rostlin mladého ječmene v různých fázích růstu z hlediska aktivity enzymu katalasy. Práce se zaměřila na výběr nejvhodnějšího materiálu pro pěstování a následné zpracování. Zabývali jsme se problematikou mechanizované sklizně zelené hmoty.
- Tématem práce je chemický výzkum zelených částí rostlin mladého ječmene v různých fázích růstu z hlediska aktivity enzymu katalasy. Práce se zaměřila na výběr nejvhodnějšího materiálu pro pěstování a následné zpracování. Zabývali jsme se problematikou mechanizované sklizně zelené hmoty. (cs)
- The topic of this study consisted in chemist research of green parts of young barley plants in the different growth phases, in light of enzyme catalase activity. The aim of our work was to choose the optimal material of barley for growing and subsequent processing. We dealt with problems of machine-made harvest of green matter. In the organism, enzyme catalase protects cells against the toxic effect of a higher concentration of hydrogen peroxide by cleaving to water and oxygen. On our three-year research we evaluated activity of enzyme catalase in barley grass. We used spring two-row barley varieties Sebastian, Malz and the line KM1910, grown in 2005-2007 in plots of MUAF in Žabčice and Agrotest Kroměříž, under restricted chemical inputs. Analytical determination of enzyme catalase were carried out in two samplings. Barley green matter was taken in defined growth phases, as described by the decimal code (DC) scale: sampling I at growth phase DC29 and sampling II at phase DC31. In the year 2006 juice (en)
|
Title
| - Zelená hmota rostlin ječmene jako zdroj antioxidačních enzymů
- Green mass of barley plants as a source antioxidant enzymes (en)
- Zelená hmota rostlin ječmene jako zdroj antioxidačních enzymů (cs)
|
skos:prefLabel
| - Zelená hmota rostlin ječmene jako zdroj antioxidačních enzymů
- Green mass of barley plants as a source antioxidant enzymes (en)
- Zelená hmota rostlin ječmene jako zdroj antioxidačních enzymů (cs)
|
skos:notation
| - RIV/62156489:43210/07:00117702!RIV08-GA0-43210___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| - P(1M0570), P(GA525/05/0781)
|
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62156489:43210/07:00117702
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - green barley; green matter; catalase (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...i/riv/kodPristupu
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Ehrenbergerová, Jaroslava
- Kopáček, Jiří
- Macuchová, Simona
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |