About: Vliv zrání na senzorickou kvalitu eidamů     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Tématema naší práce bylo senzoricky zhodnotit eidamské sýry v průběhu zrání. Sýry byly vyrobeny ve dvou mlékárnách(A, B)o různém obsahu tuku v sušině (30, 45%), s použitím dvou různých startovacích kultur (LL, YY). Sýry byly sledovány v průběhu 5ti měsíčního zrání. Vzorky byly analyzovány v senzorické laboratoři na Ústavu technologie potravin, MZLU v Brně každý měsíc od listopadu do března. Současně se senzorickou analýzou probíhalo měření textury na přístroji TIRA-test 27025. Sýry byly hodnoceny lépe do třetího měsíce zrání. Sýr s 45% tuku v sušině byl hodnocen jako měkkčí, mazlavější a chutnější.
  • Tématema naší práce bylo senzoricky zhodnotit eidamské sýry v průběhu zrání. Sýry byly vyrobeny ve dvou mlékárnách(A, B)o různém obsahu tuku v sušině (30, 45%), s použitím dvou různých startovacích kultur (LL, YY). Sýry byly sledovány v průběhu 5ti měsíčního zrání. Vzorky byly analyzovány v senzorické laboratoři na Ústavu technologie potravin, MZLU v Brně každý měsíc od listopadu do března. Současně se senzorickou analýzou probíhalo měření textury na přístroji TIRA-test 27025. Sýry byly hodnoceny lépe do třetího měsíce zrání. Sýr s 45% tuku v sušině byl hodnocen jako měkkčí, mazlavější a chutnější. (cs)
  • The aim of our case was sensory analyse of Edam cheese during ageing. Edam's cheeses from 2 different producers (A, B) were chosen for evaluating with 45% and 30% fat and also with different started culture (LL, YY) in course of 5 months. The samples were analysed in sensory laboratory at Department of Food Technology, MZLU in Brno every month from November to March. Simultaneously with sensory analysis coincided measuring on Tira-test. Cheese had better value up to the third month of ripening. Hardness in mouth and hardness between fingers decreased, cohesiveness and smearness increased. 45% FDM cheese was evaluated as softer, more smearness and more palatable. (en)
Title
  • Vliv zrání na senzorickou kvalitu eidamů
  • Vliv zrání na senzorickou kvalitu eidamů (cs)
  • Influence of ripening to sensory quality of edam cheese (en)
skos:prefLabel
  • Vliv zrání na senzorickou kvalitu eidamů
  • Vliv zrání na senzorickou kvalitu eidamů (cs)
  • Influence of ripening to sensory quality of edam cheese (en)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/07:00117655!RIV08-MSM-43210___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 94;94
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 432100001)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 458920
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/07:00117655
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Edam cheese; sensory evaluation; rheological properties; ripening; Tira-test (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [67CEB253CA12]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • MZLU v Brně
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • MendelNet'07 Agro
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Šustová, Květoslava
  • Lužová, Táňa
  • Nedomová, Šárka
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7375-119-7
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software