About: Studium potenciálních antibiotických vlastností rostlinných extraktů     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Krmivářský průmysl je v současné době charakterizován zvýšeným tlakem na bezpečnost potravin. Jedním z dílčích opatření je například eliminace potenciálně nebezpečných krmných aditiv, které však významnou měrou přispívají k zvýšení užitkovosti a efektivnosti živočišné výroby. Mezi aktuální výzkumné úkoly v této oblasti tedy patří hledání náhradních zdrojů stimulátorů růstu. Zkušenosti z humánního lékařství nabízí znalosti mnoha pozitivních účinků vybraných bylin. Používání antibiotik bylo kritizováno v celé Evropě kvůli zvýšenému riziku výskytu patogenů rezistentních k léčivům užívaných současně ve veterinární i humánní medicíně. S omezováním použití nebo s úplným zákazem zkrmování antibiotických přípravků musí být objevovány alternativní způsoby, jak zlepšit a ochránit zdravotní stav hospodářských zvířat. Tato potenciální aditiva by měla také zajistit optimální užitkovost a dostupnost živin v krmivu. Rosen (1996) zahrnuje tyto potenciální látky pod název pronutrienty a do této skupiny patří napříkl
  • Krmivářský průmysl je v současné době charakterizován zvýšeným tlakem na bezpečnost potravin. Jedním z dílčích opatření je například eliminace potenciálně nebezpečných krmných aditiv, které však významnou měrou přispívají k zvýšení užitkovosti a efektivnosti živočišné výroby. Mezi aktuální výzkumné úkoly v této oblasti tedy patří hledání náhradních zdrojů stimulátorů růstu. Zkušenosti z humánního lékařství nabízí znalosti mnoha pozitivních účinků vybraných bylin. Používání antibiotik bylo kritizováno v celé Evropě kvůli zvýšenému riziku výskytu patogenů rezistentních k léčivům užívaných současně ve veterinární i humánní medicíně. S omezováním použití nebo s úplným zákazem zkrmování antibiotických přípravků musí být objevovány alternativní způsoby, jak zlepšit a ochránit zdravotní stav hospodářských zvířat. Tato potenciální aditiva by měla také zajistit optimální užitkovost a dostupnost živin v krmivu. Rosen (1996) zahrnuje tyto potenciální látky pod název pronutrienty a do této skupiny patří napříkl (cs)
  • Plant secondary products, especially essential oils and tanins, are nowadays good choice for alternative using as animal production improving instead of banned antibiotics. Lemon myrtle, teatree and thyme essential oil as well as grape seeds and mimosa tannins were tested to eliminate activity and growth of Clostridium perfringens strain 100. These patogen causing necrotic enteritis was chossen as representative of microorganism eliminated by antibiotic in last years. All of used aditives have eliminated the growth of C. p. culture during the in vitro experiment. The absolute elimination was ensured by approx. 0,1 % concentration of tannins or by 0,01 -- 0,03 % concentration of essential oils. (en)
Title
  • Studium potenciálních antibiotických vlastností rostlinných extraktů
  • Study of potential anti-biotic chatacteristics of herbs extracts (en)
  • Studium potenciálních antibiotických vlastností rostlinných extraktů (cs)
skos:prefLabel
  • Studium potenciálních antibiotických vlastností rostlinných extraktů
  • Study of potential anti-biotic chatacteristics of herbs extracts (en)
  • Studium potenciálních antibiotických vlastností rostlinných extraktů (cs)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/07:00116466!RIV11-MZE-43210___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QG60118)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 453163
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/07:00116466
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • animal nutrition; anti-biotical characteristics; herbs extracts (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [3152D250C13D]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník konference VII. Kábrtovy dietetické dny
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Zeman, Ladislav
  • Zrůstová, Jana
  • Mareš, Petr
  • Brooker, John
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Veterinární a farmaceutická univerzita v Brně
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7305-002-3
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software