About: Vliv etylenu a kysličníku uhličitého na aktivitu alfa-amylázy v klíčících obilkách ječmene jarního a jakost sladu     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Activity of alfa-amylase was highly significantly influenced by composition of intergrain gas and germination time; malt produced in the variant with a longer germination time showed a markedly higher content of alfa-amylase. (en)
  • Odrůda Jersey poskytla slady s vyšší aktivitou alfa-amylázy než odrůda Tolar. Zjištění je v souladu s charakterem odrůd sladovnického ječmene a odpovídá tomu, že odrůda Jersey má vyšší hodnotu USJ a má celkově vyšší enzymatický potenciál. Nejnižší výtěžnost a nejvyšší aktivitu alfa-amylázy poskytly slady z variant s trvalým větráním (sorbent oxidu uhličitého i varianta s oběma sorbenty). Nejvyšší modifikaci měla opět odrůda Jersey v prostředí bez oxidu uhličitého, které zvyšuje současně i homogenitu klíčení ve var. při dlouhém máčení obilek. Obdobné poznatky byly získány i v pokusu se zvýšenou koncentrací exogenního etylenu. U Tolaru byla nejvyšší aktivita alfa-amylázy získána ve var.s dlouhým máčením v prostředí bez CO2, ale ani zvýšená koncentrace etylenu, a naopak ani jeho sorpce sledované sladovnické parametry jakosti výrazně neovlivnila. Vztah výtěžnosti sladování a aktivity alfa-amylázy byl nepřímo úměrný. Aktivita alfa-amylázy, modifikace a homogenita sladu byla statisticky významně ovlivně
  • Odrůda Jersey poskytla slady s vyšší aktivitou alfa-amylázy než odrůda Tolar. Zjištění je v souladu s charakterem odrůd sladovnického ječmene a odpovídá tomu, že odrůda Jersey má vyšší hodnotu USJ a má celkově vyšší enzymatický potenciál. Nejnižší výtěžnost a nejvyšší aktivitu alfa-amylázy poskytly slady z variant s trvalým větráním (sorbent oxidu uhličitého i varianta s oběma sorbenty). Nejvyšší modifikaci měla opět odrůda Jersey v prostředí bez oxidu uhličitého, které zvyšuje současně i homogenitu klíčení ve var. při dlouhém máčení obilek. Obdobné poznatky byly získány i v pokusu se zvýšenou koncentrací exogenního etylenu. U Tolaru byla nejvyšší aktivita alfa-amylázy získána ve var.s dlouhým máčením v prostředí bez CO2, ale ani zvýšená koncentrace etylenu, a naopak ani jeho sorpce sledované sladovnické parametry jakosti výrazně neovlivnila. Vztah výtěžnosti sladování a aktivity alfa-amylázy byl nepřímo úměrný. Aktivita alfa-amylázy, modifikace a homogenita sladu byla statisticky významně ovlivně (cs)
Title
  • Vliv etylenu a kysličníku uhličitého na aktivitu alfa-amylázy v klíčících obilkách ječmene jarního a jakost sladu
  • Effect of ethylene and CO2 on activity alfa-amylase and on malt quality (en)
  • Vliv etylenu a kysličníku uhličitého na aktivitu alfa-amylázy v klíčících obilkách ječmene jarního a jakost sladu (cs)
skos:prefLabel
  • Vliv etylenu a kysličníku uhličitého na aktivitu alfa-amylázy v klíčících obilkách ječmene jarního a jakost sladu
  • Effect of ethylene and CO2 on activity alfa-amylase and on malt quality (en)
  • Vliv etylenu a kysličníku uhličitého na aktivitu alfa-amylázy v klíčících obilkách ječmene jarního a jakost sladu (cs)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/07:00115444!RIV10-MSM-43210___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1M0570)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 458283
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/07:00115444
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • alfa-amylase; ethylene (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [659F8F8F8DC4]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Olomouc 9.-12.7.2007
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Olomouc
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Bulletin České společnosti experimentální biologie rostlin a Fyziologické sekce Slovenské botanické společnosti
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Prokeš, Josef
  • Fišerová, Helena
  • Hartmann, Jiří
  • Helánová, Alena
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
issn
  • 1213-6670
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Neuveden
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software