Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The objective of this experiment is an assessment of the effects of adding amaranth to fodder mixture on selected qualities of chicken meat. The experiment is identifies the effects of fodder and sex on protein, fat, dry mass and myoglobin content, loss of meat juice, changing pH in chicken's thigh and breast muscles. Experimental chickens ROSS 308 were fed till the age of 36 days. Each sex was fattened separately. The chicken were fed with a fodder mixture containing 10% of thermally non-treated amaranth, 10% of thermally treated (popped)amaranth or 10% of green plant dried amaranth plants. The control group was fed with fodder containing 2% of fish flour. Breast and thigh muscles were tested. The results show that the chicken fed with thermally treated amaranth had lower fat content in their breast muscle (P<0,05). The highest myoglobin content (myoglobin affects the color of meat) had the chicken fed with thermally treated amaranth grain (P<0,01). The lowest pH in breast musclehad the chicken fed w (en)
- Cílem práce bylo zjistit vliv přídavku amarantu do krmiva na obsah bílkovin, tuku, sušiny, myoglobinu, ztrátu masné šťávy, ovlivnění pH ve stehenní a prsní svalovině kuřat i v závislosti na pohlaví. Obsah tuku v prsní svalovině měla nejnižší kuřata krmená tepelně ošetřeným amarantem. Nejvyšší obsah myoglobinu měla kuřata krmená krmivem s přídavkem tepelně neošetřeného amarantu, obsah bílkovin byl zjištěn nejvyšší ve stehenní svalovině kuřat krmených úsušky biomasy amarantu. Z výsledků vyplývá, že kuřata krmená amarantem jsou složením prsní i stehenní svaloviny srovnatelná s kuřaty krmenými klasickými krmivy
- Cílem práce bylo zjistit vliv přídavku amarantu do krmiva na obsah bílkovin, tuku, sušiny, myoglobinu, ztrátu masné šťávy, ovlivnění pH ve stehenní a prsní svalovině kuřat i v závislosti na pohlaví. Obsah tuku v prsní svalovině měla nejnižší kuřata krmená tepelně ošetřeným amarantem. Nejvyšší obsah myoglobinu měla kuřata krmená krmivem s přídavkem tepelně neošetřeného amarantu, obsah bílkovin byl zjištěn nejvyšší ve stehenní svalovině kuřat krmených úsušky biomasy amarantu. Z výsledků vyplývá, že kuřata krmená amarantem jsou složením prsní i stehenní svaloviny srovnatelná s kuřaty krmenými klasickými krmivy (cs)
|
Title
| - Vliv přídavku amarantu do ks na vybrané vlastnosti kuřecího masa
- THE EFFECTS OF ADDING AMARANTH TO FODDER MIXTURE ON SELECTED QUALITIES OF CHICKEN MEAT (en)
- Vliv přídavku amarantu do ks na vybrané vlastnosti kuřecího masa (cs)
|
skos:prefLabel
| - Vliv přídavku amarantu do ks na vybrané vlastnosti kuřecího masa
- THE EFFECTS OF ADDING AMARANTH TO FODDER MIXTURE ON SELECTED QUALITIES OF CHICKEN MEAT (en)
- Vliv přídavku amarantu do ks na vybrané vlastnosti kuřecího masa (cs)
|
skos:notation
| - RIV/62156489:43210/07:00114915!RIV08-MSM-43210___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62156489:43210/07:00114915
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - amaranth; chicken meat (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - MendelNet 07 Agro - sborník z mezinárodní konference posluchačů postgraduálního doktorského studea
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Zralý, Zdeněk
- Nedomová, Šárka
- Matoušová, Zuzana
- Písaříková, Bohumila
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| |
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |