About: Vliv přídavku amarantu do ks na vybrané vlastnosti kuřecího masa     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The objective of this experiment is an assessment of the effects of adding amaranth to fodder mixture on selected qualities of chicken meat. The experiment is identifies the effects of fodder and sex on protein, fat, dry mass and myoglobin content, loss of meat juice, changing pH in chicken's thigh and breast muscles. Experimental chickens ROSS 308 were fed till the age of 36 days. Each sex was fattened separately. The chicken were fed with a fodder mixture containing 10% of thermally non-treated amaranth, 10% of thermally treated (popped)amaranth or 10% of green plant dried amaranth plants. The control group was fed with fodder containing 2% of fish flour. Breast and thigh muscles were tested. The results show that the chicken fed with thermally treated amaranth had lower fat content in their breast muscle (P<0,05). The highest myoglobin content (myoglobin affects the color of meat) had the chicken fed with thermally treated amaranth grain (P<0,01). The lowest pH in breast musclehad the chicken fed w (en)
  • Cílem práce bylo zjistit vliv přídavku amarantu do krmiva na obsah bílkovin, tuku, sušiny, myoglobinu, ztrátu masné šťávy, ovlivnění pH ve stehenní a prsní svalovině kuřat i v závislosti na pohlaví. Obsah tuku v prsní svalovině měla nejnižší kuřata krmená tepelně ošetřeným amarantem. Nejvyšší obsah myoglobinu měla kuřata krmená krmivem s přídavkem tepelně neošetřeného amarantu, obsah bílkovin byl zjištěn nejvyšší ve stehenní svalovině kuřat krmených úsušky biomasy amarantu. Z výsledků vyplývá, že kuřata krmená amarantem jsou složením prsní i stehenní svaloviny srovnatelná s kuřaty krmenými klasickými krmivy
  • Cílem práce bylo zjistit vliv přídavku amarantu do krmiva na obsah bílkovin, tuku, sušiny, myoglobinu, ztrátu masné šťávy, ovlivnění pH ve stehenní a prsní svalovině kuřat i v závislosti na pohlaví. Obsah tuku v prsní svalovině měla nejnižší kuřata krmená tepelně ošetřeným amarantem. Nejvyšší obsah myoglobinu měla kuřata krmená krmivem s přídavkem tepelně neošetřeného amarantu, obsah bílkovin byl zjištěn nejvyšší ve stehenní svalovině kuřat krmených úsušky biomasy amarantu. Z výsledků vyplývá, že kuřata krmená amarantem jsou složením prsní i stehenní svaloviny srovnatelná s kuřaty krmenými klasickými krmivy (cs)
Title
  • Vliv přídavku amarantu do ks na vybrané vlastnosti kuřecího masa
  • THE EFFECTS OF ADDING AMARANTH TO FODDER MIXTURE ON SELECTED QUALITIES OF CHICKEN MEAT (en)
  • Vliv přídavku amarantu do ks na vybrané vlastnosti kuřecího masa (cs)
skos:prefLabel
  • Vliv přídavku amarantu do ks na vybrané vlastnosti kuřecího masa
  • THE EFFECTS OF ADDING AMARANTH TO FODDER MIXTURE ON SELECTED QUALITIES OF CHICKEN MEAT (en)
  • Vliv přídavku amarantu do ks na vybrané vlastnosti kuřecího masa (cs)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/07:00114915!RIV08-MSM-43210___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • .;.
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 432100001)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 458574
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/07:00114915
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • amaranth; chicken meat (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [1C2671AD3CB3]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • MendelNet 07 Agro - sborník z mezinárodní konference posluchačů postgraduálního doktorského studea
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Zralý, Zdeněk
  • Nedomová, Šárka
  • Matoušová, Zuzana
  • Písaříková, Bohumila
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Neuveden
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7375-119-7
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software